“Eram curios sa vad ce va mai inventa comisarul sovietic Daniel Morar astazi”, a declarat ieri presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, ca urmare a primirii unei solicitari venite de la ministrul Monica Macovei de perchezitie a imobilului din str. Zambaccian si a casei de la Cornu.

Nastase se considera victima "unui carnaval politic", deoarece inainte de a i se prezenta invinuirile aduse de DNA "se cere efectuarea unei perchezitii pe motiv de obtinere" de foloase necuvenite, alta incadrare juridica despre care Nastase sustine ca nu stie nimic. DNA l-a acuzat pe Adrian Nastase de luare de mita, chemandu-l pe data de 16 februarie pentru a-i prezenta invinuirile. Nastase a precizat, ieri, ca se intentioneaza perchezitionarea casei sale pentru a se verifica tamplaria de la usi si ferestre, dar si cercetarea unor bunuri aduse din China.

Fostul presedinte executiv al PSD a acuzat existenta unui "plan diabolic de declansare a alegerilor anticipate" si crearea unui partid prezidential "care sa nu-i mai creeze probleme lui Traian Basescu". Mai mult, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, va face plangere la Consiliul Superior al Magistraturii, nemultumit fiind de scurgerile de informatii de la Departamentul National Anticoruptie in cazul Zambaccian. El e de parere ca "aceasta operatiune politica continua intr-un mod incorect si nedemn". Totodata, presedintele Camerei Deputatilor s-a declarat revoltat de faptul ca imaginile televiziunilor il prezinta si pe fiul sau mai mic, Mihnea. "Cei care conduc aceasta politie politica sa se gandeasca foarte bine la implicatiile gesturilor pe care le fac", a adaugat Nastase.

Solicitarea de perchezitionare a oricarui parlamentar trebuie sa fie prezentata intai conducerii Camerei din care acesta face parte, apoi trimisa spre aprobare grupului parlamentar si pentru raport, Comisiei juridice. In final, perchezitia trebuie incuviintata de votul plenului camerei respective.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.