In timp ce invinuitul acuza DNA ca lucreaza la comanda politica, presedintele PSD isi reafirma pozitia exprimata la jumatatea lunii februarie, aceea de "sprijin conditionat" pentru Adrian Nastase.
Mircea Geoana a declarat ca PSD nu se va pronunta cu privire la acuzatiile ce i-au fost aduse lui Adrian Nastase pana cand justitia nu va aduce probe solide pentru a-i demonstra vinovatia.
"Am avut o decizie a partidului in care am spus, si reconfirm astazi, ca exista un sprijin conditionat pentru Adrian Nastase."

"Atunci cand justitia va produce probe clare, obiective, si indubitabile despre o eventuala ilegalitate pe care a facut-o Adrian Nastase sau oricine altcineva, atunci vom lua masuri in consecinta."
"in acest moment este vorba doar de o acuza, este vorba clar de un circ mediatic pornit deliberat impotriva lui Adrian Nastase si a altor lideri PSD, si pana cand nu vom vedea elemente clare, nu ne vom putea pronunta asupra seriozitatii acuzatiilor impotriva lui Adrian Nastase", a declarat Mircea Geoana.

Adrian Nastase este cercetat de DNA in asa-numitul dosar "Zambaccian", dosar in legatura cu achizitionarea unui teren in zona ultracentrala a capitalei, teren cumparat sub pretul pietei.

Pe terenul respectiv a fost construit apoi un imobil cu mai multe apartamente dintre care unul apartine domnului Nastase.
Presedintele Camerei Deputatilor a declarat ca nu are nimic sa isi reproseze si ca ar fi victima a unei campanii cu substrat politic. El a declarat ca totul ar fi doar un "atac politic" la originea caruia s-ar afla chiar presedintele Traian Basescu.

Acuzatiile de implicare politica au fost respinse de premierul Calin Popescu Tariceanu care a precizat ca ceea ce se intampla in prezent "devoaleaza" coruptia existenta pana la sfarsitul anului 2004.