Chiar inainte de Consiliul National al PSD de azi, Ion Iliescu a criticat caderea PSD si a dat vina pe mai multe persoane din conducere. Declaratia sa a fost facuta ieri, inaintea sedintei Comitetului Executiv al partidului, insa fostul presedinte nu a dat nume. In schimb, a vorbit de aparitia unei "anumite rupturi" a conducerii partidului de baza acestuia, respectiv de sustinatorii PSD, si a calificat acest lucru drept periculos. Potrivit lui Iliescu, aceasta "anumita ruptura" merita analizata. "Altminteri, este o chestiune care de fapt ii framanta pe toti si poate discutia de maine (azi, n. red.) din Consiliu o sa reflecte acest fapt", a spus Iliescu.

Intrebat daca isi doreste o functie de presedinte fondator sau de presedinte al Comisiei de integritate, Iliescu a raspuns: "Nu vreau nimic. Presedinte fondator sunt. Asta nu trebuie consemnat scriptic nicaieri si nici nu presupune o functie executiva". In ce priveste eliminarea functiei de presedinte executiv, Iliescu a precizat ca este vorba despre o "discutie intreaga". "Pana la Congres este tot timpul sa stam sa le analizam atent, pentru ca asemenea lucruri sunt functie de conjuncturi, de situatii date, de oameni, sunt multe criterii care duc la asa ceva, nu se poate da o formula ideala in nici un context", a spus Iliescu.

Principalul subiect pe agenda Consiliului National de azi il reprezinta modificarea statutului. Daca se vor lua hotarari in acest sens, ele vor trebui validate de un congres, cel mai probabil un congres extraordinar ce ar putea sa aiba loc la sfarsitul acestui an. Cea mai probabila modificare statutara ce va fi propusa azi este desfiintarea postului de presedinte executiv, cea pe care ar trebui sa revina autosuspendatul Adrian Nastase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.