Prioritatile parlamentare prezentate de PSD arata ca partidul vrea sa-si impuna o eticheta mai clara de social-democratie.

Dupa ce fostul presedinte Ion Iliescu a trasat saptamana trecuta ca sarcina pentru colegi reincadrarea pe culoarul stangii, ieri, Mircea Geoana a anuntat ca PSD vrea introducerea unui impozit de solidaritate pentru persoanele care au averi mai mari de 1 milion de euro. Geoana a aratat ca, pana la Biroul Permanent National de saptamana viitoare, PSD va propune un proiect de lege integrat privind impozitul de solidaritate si va stabili si cuantumul acestui impozit. Tot pe aceeasi idee, potrivit lui Geoana, PSD lucreaza in acest moment si la o formula alternativa de Cod fiscal.

El a precizat ca in acest moment exista doua optiuni, respectiv cresterea accizelor pentru produsele de lux sau aplicarea unui TVA diferentiat pentru acest tip de produse.
PSD va propune si un proiect de lege privind distribuirea fondurilor din privatizarea BCR, a adaugat Geoana, precizand ca suma respectiva trebuie sa mearga catre sistemul de pensii si nu catre un fond speculativ de investitii.
Liderul PSD a mai anuntat ca in cadrul intalnirii a fost prezentat si un proiect de lege privind separarea afacerilor de politica, precum si inasprirea conditiilor legale in ceea ce priveste tranzactiile la bursa ale demnitarilor. Totodata, el a adaugat ca un parlamentar social-democrat a prezentat o initiativa legislativa privind elaborarea unui cod deontologic al parlamentarului roman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.