PSD va hotari azi daca Adrian Nastase va fi mentinut in functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Potrivit unor surse, Nastase era asteptat azi la sedinta grupurilor parlamentare cu demisia.

Adrian Nastase este la un singur pas de a demisiona de la conducerea Camerei Deputatilor, sustin surse din conducerea PSD. Adrian Nastase a refuzat sa comenteze aceasta informatie. "Nu intentionez sa fac nici un comentariu pina miine", ne-a declarat ieri Adrian Nastase, promitind ca vom afla azi ceea ce are de gind.

Potrivit unora dintre liderii partidului, Nastase este pe cale sa faca acest gest presat din doua directii. Intii, Nastase ar demisiona pentru a preintimpina o cerere de retragere din functie, pe care ar putea sa o faca tocmai conducerea PSD, in eventualitatea in care investigatia Parchetului ar ajunge intr-o faza avansata. Surse din PSD sustin ca Nastase i-a asigurat ca reflecteaza serios asupra demisiei.

Al doilea motiv pentru care Nastase ar fi inclinat sa demisioneze ar fi acela de a evita presiunile care ar putea veni din partea deputatilor coalitiei de guvernamint. La urechile liderilor PSD a ajuns un scenariu crosetat in laboratoarele D.A., conform caruia se poate provoca o criza parlamentara in care Nastase sa fie in centrul atentiei. Astfel, potrivit planului facut la virful Aliantei, parlamentarii PNL si PD ar refuza sa intre in salile de sedinte pina cind Nastase nu va demisiona. Pentru ca decizia politica de revocare a presedintelui Camerei se afla in mina PSD, strategia D.A. ar urma sa-l lege din nou pe Nastase de imaginea PSD.

La nivelul conducerii PSD nu se luase ieri o decizie, asteptindu-se sa aiba loc o ultima discutie intre Geoana si Nastase. Pentru a discuta zvonul demisiei, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc si Serban Mihailescu i-au facut ieri lui Nastase o vizita in biroul sau de la Camera.

Liderii PSD luau in calcul trei scenarii, care urmau sa fie testate la prima intilnire oficiala cu Nastase: fie isi da demisia, fie se da un mesaj de sustinere conditionata in functia de presedinte al Camerei, fie citiva deputati PSD vor ridica problema prejudiciilor de imagine pe care le aduce mentinerea lui Nastase, si atunci se va declansa o discutie din care sa reiasa nivelul sustinerii presedintelui Camerei. Alti lideri ai PSD considera ca demisia lui Nastase, chiar daca nu se va consuma azi, este iminenta. In cel mai rau caz, retragerea lui Nastase de la Camera se va petrece la sfirsitul saptaminii, sustin acestia.

Liberalii croseteaza strategii la munte

Strategia PNL privind pozitia de presedinte al Camerei ocupata de Nastase va fi discutata in aceasta dimineata la Sinaia, unde s-au reunit toti parlamentarii liberali. Titu Gheorghiof, secretar al Camerei si membru in conducerea PNL, spun juristii partidului, ar urma sa identifice incalcari ale Constitutiei de catre Nastase, pentru o eventuala revocare pe linie disciplinara. Pentru miine, in prima sedinta de plen a Camerei, citiva lideri PNL vor face declaratii politice, cerindu-i lui Nastase sa demisioneze.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.