Emil Boc crede ca intilnirea dintre Tariceanu, Macovei si Patriciu nu trebuia sa existe. Tariceanu il repede pe Boc. Sint primele contre intre cei doi, dupa angajamentele privind urgentarea fuziunii PNL-PD.

"Aceasta intalnire, in mod normal, nu trebuia sa aiba loc", a declarat ieri Emil Boc. Este prima pozitie critica a unui lider PD fata de scandalul creat in urma intilnirii misterioase din biroul de premier al lui Calin Popescu Tariceanu, din vara anului trecut.

"Nu stiu in ce masura cei care comenteaza cunosc continutul discutiei", a ripostat duminica, nervos la opinia lui Boc, premierul Tariceanu. "Daca credeti ca 100 de milioane de euro sint un flecustet...", a continuat premierul, insistind ca intilnirea a avut drept scop discutarea intentiei Rompetrol de a da statul roman in judecata si de a cere despagubiri de 100 de milioane de euro.

La insistentele jurnalistilor, Tariceanu a repetat ca nu a ascuns intilnirea, desi opinia publica a aflat de ea abia in ianuarie 2006. Contrele de ieri dintre Emil Boc, liderul PD, si Calin Popescu Tariceanu, seful PNL, sint primele dupa angajamentele publice facute de cei doi la inceputul saptaminii privind urgentarea fuziunii PNL-PD.

PSD cere capul premierului

Hop si PSD. Ieri, senatorul social-democrat Cristian Diaconescu, inspirat de intilnirea de taina de la Guvern din iunie 2005, a cerut demisia lui Calin Popescu Tariceanu: "Intilnirea celor trei presupune demisia de urgenta a premierului si poate nu pentru acest gest, ci pentru faptul ca nu intelege nici in acest moment care sint competentele sale si ale Guvernului in legatura cu puterea judecatoreasca".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.