Lupta pentru formarea unui partid popular puternic in Romania ia amploare. Dupa declaratiile lui Valeriu Stoica, Cozmin Gusa si ale presedintelui Traian Basescu, care nu au exclus fuziunea dintre PNL si PD intr-un partid de factura populara, ieri, PNTCD, URR, AP si PCD au decis fuziunea intr-un Congres Extraordinar in martie. Presedintele taranist, Gheorghe Ciuhandu a declarat ca prin "Manifestul Popular" isi propune sa construiasca un partid popular crestin-democrat autentic. El a mai precizat ca PNTCD nu este PSDR care a ajutat PDSR-ul sa devina membru al Internationalei Socialiste. "Toti vor acum sa adere la Partidul Popular European (PPE) - si PNL, si PD, si PUR, si PRM - de parca PPE ar fi un bulevard pe care oricine se poate plimba cum doreste. Lucrurile nu stau chiar asa, cine doreste sa se afilieze la PPE, trebuie sa discute la modul serios cu noi, si nu sa transmita tot felul de mesaje prin presa", a accentuat primarul Timisoarei.

Conditiile Manifestului

Manifestul cuprinde cele trei conditii fundamentale pentru afirmarea crestin-democratiei romanesti. Prima vizeaza unificarea fortelor crestin-democrate intr-un partid modern. A doua conditie priveste alcatuirea unui program de guvernare capabil sa diferentieze, prin forma, continutul si orientarea sa, proiectul pe care crestin-democratii uniti in noul partid il vor propune poporului roman. De asemenea, principalele elemente ale doctrinei se vor regasi in Statutul noului partid popular crestin-democrat, care va fi adoptat la Congresul Extraordinar al unificarii fortelor crestin-democrate din Romania. Iar a treia conditie presupune nevoia urgenta ca viitorul partid sa devina unul atractiv pentru categoriile creatoare de progres in societate.

Bubenek: Ciuhandu, mandatat de PPE

De asemenea, vicepresedintele PNTCD Serban Bubenek a precizat ca cel mai probabil Congresul va avea loc in jurul datei de 1 martie, iar acesta se va desfasura in concordanta cu dorinta celor patru partide semnatare ale Manifestului. Pe de alta parte, acesta a declarat ca este prematur sa se discute despre candidatul noii formatiuni pentru primaria Bucurestiului.In acelasi timp, vicepresedintele taranist a afirmat ca Ciuhandu are mandat din partea presedintelui PPE, Wilfried Martens, de a unifica crestin-democratia in jurul sau. In acest sens, Bubenek a precizat ca doreste succes Aliantei, daca vrea sa fuzioneze intr-un partid popular, adaugand ca noul partid format va lua o atitudine in ceea ce priveste discutiile cu un nou partid popular, format din PNL si PD, doar in interesul national.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.