Ministrul de stat, George Copos, a dat ieri explicatii in legatura cu acuzatiile care i se aduc. "Orice anchetare a unui membru al Guvernului afecteaza imaginea si, de aceea, obligatia domnului Copos de a face aceasta prezentare, pe care i-am cerut-o", a spus prim-ministrul.

Tariceanu a precizat ca vicepremierul a spus ca este acuzat de evaziune fiscala la anumite tranzactii, vizand vanzarea unor imobile, ca a dus la Parchet actele necesare, doveditoare, pentru a demonstra ca si-a platit in mod corect toate taxele si impozitele datorate bugetului statului, conform legislatiei in vigoare, si ca nu are nici un fel de vina. Premierul a anuntat, in urma cu doua zile, la Iasi, ca ii va cere lui George Copos sa dea unele explicatii, dupa ce va merge la Parchet si-i vor fi aduse la cunostinta acuzatiile. Vicepremierul a fost la parchet, dar a refuzat sa semneze procesul-verbal, nefiind insotit de avocat.

O eventuala suspendare a lui George Copos nu ar putea veni insa decat din partea presedintelui Traian Basescu, in atributiile caruia intra o astfel de chestiune, dupa Constitutie. Presedintele a declarat recent, insa, ca din datele pe care le avea saptamana trecuta, nu se impunea un astfel de demers.

Partidul Conservator il sustine pe Copos, pe care nu-l incrimineaza nici moral in conditiile in care, spun colegii sai de partid, nu exista decat acuzatii nedovedite inca.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.