Tariceanu considera ca intilnirea secreta de la Guvern dintre el, Dinu Patriciu si Monica Macovei este un fapt normal „care se petrece si in statele UE“, dar declara ca nu mai tine minte daca l-a informat pe Basescu despre aceasta.

Surprinzator, ieri, Tariceanu a recunoscut ca "subiectul intilnirii era generat de ancheta la care presedintele companiei (Dinu Patriciu n.r.) era supus". Dupa un minut insa, premierul a gasit o noua explicatie a intrevederii: "La intilnire, am fost informati ca urmeaza sa vina o notificare (de la Rompetrol - n.r.) si ca exista posibilitatea ca, in trei luni, sa se ajunga la o intelegere amiabila". Concret, este vorba despre procesul pe care Patriciu l-a intentat statului roman, prin care cere daune de aproximativ 100 de milioane de euro. Premierul a recunoscut ca, pe 8 decembrie 2005, ministrul Justitiei a prezentat Guvernului "o nota prin care propunea sa nu se accepte intelegerea amiabila", nota aprobata de Guvern.

Tariceanu a justificat convocarea ministrului Justitiei la intilnirea cu Patriciu ca necesara "pentru ca nu era o intilnire particulara, intre primul-ministru si presedintele companiei. Sa fie foarte clar". In schimb, Tariceanu a declarat ca nu-si mai aminteste daca l-a informat sau nu pe Traian Basescu despre intilnirea din vara. "Basescu nu are responsabilitati in aceasta problema. S-ar putea sa-l fi informat". De un lucru era ieri sigur: "Seful statului nu m-a sunat miercuri seara".

Ministrii Eugen Nicolaescu si Laszlo Borbely ne-au declarat ca nici un demnitar nu a cerut explicatii ieri in sedinta de Guvern, nici premierului, nici ministrului Justitiei.

Desi de doua zile ziarul "Cotidianul" i-a cerut lui Tariceanu sa precizeze daca nu ar fi mai bine pentru PNL ca Patriciu sa renunte la conducerea filialei Prahova, pina ieri nu s-a primit nici un raspuns. Asta, desi despre demersurile lui Catarama premierul si-a gasit timp sa comenteze.

Parchetul, obligat la raport

Dupa ce i s-au solicitat explicatii privind convocarea sa la DNA, George Copos, vicepremierul cercetat pentru evaziune fiscala, le-a citit ieri colegilor sai o scrisoare in care se declara nevinovat. "El ne-a spus ca este acuzat de evaziune fiscala, ca a dus la Parchet actele necesare prin care sa probeze ca a platit corect toate taxele si impozitele", a declarat Tariceanu. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a evitat sa precizeze daca a fost convins de Copos ca este nevinovat: "Opiniile mi le tin personal". Mai curajos, ministrul Borbely a recunoscut ca la sedinta s-a discutat despre necesitatea modificarii unor legi juridice in asa fel incit premierul sa poata fi informat de Parchete atunci cind un ministru intra in cercetari penale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.