Intr-un simulacru de congres, la tribuna caruia s-au perindat fosti liberali exclusi din partid, omul de afaceri Viorel Catarama a cerut ieri demisia lui Calin Popescu Tariceanu.

Gestul ar trebui sa se constituie ca un prim-pas ale revenirii PNL din regresul in care s-ar afla, dar si pentru a feri partidul de efectele ultimului scandal mediatic in care este implicat numele prim-ministrului. Catarama a anuntat constituirea asa-numitului Grup pentru Dialog Liberal ce ar avea menirea sa reformeze partidul.

Demersul lui Viorel Catarama continua sa lase rece conducerea liberala. In timp ce vicepresedintele Puiu Hasotti l-a indemnat sa se lase de politica si sa continue sa joace tenis cu piciorul, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca "toate dicutiile politice se fac in cadru institutional, in limitele statutului si orice alta actiune nu poate fi considerata decat o simpla discutie la Hilton".

Noua structura va dispune de un centru, dar si de organizatii locale, care ar trebui sa faca lobby la nivelul organizatiilor din care fac parte, pentru ca actuala conducere a partidului sa demisioneze. El s-a aratat suprins de numarul mare de sustineri primite din partea simplilor membri de partid dupa lansarea apelului din 16 ianuarie. Intr-o sala in care se aflau mai putin de 100 de oameni, veniti "din propria initiativa", Catarama si alti "liberali", mai mult sau mai putin fara carnet de partid, au cerut demisia lui Tariceanu pentru implicarea in cazul Patriciu si convocarea unui Congres Extraordinar pentru reforma si restructurarea interna in PNL, dar si pentru a apune bazele reechilibrarii de forte in alianta cu PD. Omul de afaceri a reiterat struto-camila in care ar dori sa vada transformat PNL: fuziunea cu taranistii in viitorul apropiat si adeziunea la PPE, dublata in 2009, de fuziunea cu PD si constituirea Partidului Liberal Democrat Popular.

Catarama a precizat ca ar fi fost contactat deja conducerea Partidului Popular Crestin Democrat, care s-a aratat a fi un sustinator al apelului sau, dar varainta sa a fost infimata de catre liderul PPCD, Gheorghe Ciuhandu. Intre timp, chestionati de catre reprezentantii presei, multi dintre asa-zisii liberali prezenti la dezbatere nu stiau nici macar cine este presedintele filialei din care declarau ca fac parte. "Nici eu nu stiu cine este presedintele filialei PNL Targoviste", a incercat sa-i scuze nervos Catarama, recunoscand insa ca nu-si poate explica aceasta situatie. "Am sprijinul majoritatii membrilor de partid care nu au functie" a plusat el, incercand sa minimalizeze faptul ca nu a fost bagat in seama de catre nici un membru marcant din PNL.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.