Tariceanu: Am facut un apel catre colegii nostri la instalarea unui spirit de colegialitate, pentru ca o competitie dusa la extrem risca uneori sa degenereze in plan local

Cum la nivel local mariajul politic dintre liberali si democrati nu este unul tocmai fericit, primul pas ar fi sa se obisnuiasca cu faptul ca fac parte din aceeasi tabara. Cel putin aceasta a fost concluzia reuniunii regionale, de ieri, de la Gura Humorului, a liberalilor si democratilor.

"Am facut un apel catre colegii nostri la instalarea unui spirit de colegialitate, si nu de competitie pentru ca o competitie dusa la extrem risca uneori sa degenereze in plan local si nici unii, nici dintre colegii mei din PNL si nici colegii mei din PD, nu trebuie sa uite ca adversarul politic pe care il avem este PSD. Prin urmare, discutiile politice s-au axat pe ideea revitalizarii structurilor politice ale Aliantei, ale Consiliilor Judetene de conducere, ale actiunilor politice gandite si realizate in comun. Este vital ca acest lucru sa se intample pentru a face fata cu succes provocarilor pe care le avem, fie la nivelul administratiei, fie in plan politic", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit liderului PNL, in intalnirea de ieri au fost discutate, "intr-un cadru colegial", o serie de chestiuni de ordin politic. "Acesta este si motivul pentru care facem aceste intalniri regionale, sa consolidam Alianta si sa dam o perspectiva politica comuna celor doua partide", a explicat el.
"Am spus foarte clar in aceasta intalnire ca daca este sa castigam, castigam impreuna, daca este sa pierdem, pierdem separat, iar aceste intalniri regionale au menirea de a intari convingerea ca impreuna putem guverna eficient Romania pentru o lunga perioada de timp", a apreciat si presedintele PD, Emil Boc. El si-a sfatuit colegii sa se gandeasca ca nu vor fi permanent la putere.

"Alesii Aliantei trebuie sa evite pe viitor considerente de tipul suntem eterni la putere si dupa noi potopul", a spus Boc. "In ceea ce priveste fuziunea, din punctul nostru de vedere, o accelerare a dezbaterii pe marginea acestui demers ar fi benefica pentru ambele formatiuni care compun Alianta", a adaugat el.

Inainte de a se ocupa concret de fuziune, conducerea Aliantei asteapta un raport despre functionarea PNL si PD in teritoriu. In ultima perioada, Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu au admis ca, la nivel local, colaborarea dintre liberali si democrati scartaie si au cerut unei comisii mixte sa analizeze situatia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.