Presedintele Traian Basescu a tinut sa-l asigure pe Adrian Nastase ca scandalul in care este implicat nu a fost orchestrat de serviciile secrete.

Seful statului a spus, intr-o emisiune televizata, ca serviciile nu sunt implicate in jocuri politice si a adus ca argument faptul ca la sefia acestora sunt aceiasi oameni numiti pe vremea PSD.

Traian Basescu nu a garantat decat pentru perioada de cand este el la putere, sugerand ca pe timpul vechii guvernari ar fi fost posibil asa ceva. "Iluzia sau ideea ca in momentul de fata serviciile mai fac jocuri politice este una pe care o resping categoric. Nu stiu ce au facut pana in decembrie 2004. Va asigur ca interventia serviciilor in viata politica este un lucru pe care l-am interzis de la bun inceput", a spus presedintele.

Seful statului il contrazice astfel pe Adrian Nastase, care a insinuat, cand s-a autosuspendat din functiile din PSD, ca scandalul "Matusa" a fost pregatit de persoane din jurul presedintelui Traian Basescu, care folosesc date din zona serviciilor de informatii. "Dupa parerea mea, este vorba de o unitate speciala, de o echipa care se ocupa de luni bune de o analiza a liderilor PSD si care foloseste si bazele de date din zona serviciilor de informatii", a sustinut pesedistul.

Mai lipsea doar Arsinel

De asemenea, Traian Basescu a cerut o temporizare a entuziasmului mass-media in cazul celor acuzati de coruptie. Mai mult, seful statului crede ca presa, numita si a patra putere in stat, pune in dificultate puterea judecatoreasca. In momentul de fata, institutiile arata vointa de a lupta impotriva coruptiei, dar aceasta vointa este diminuata de "show-ul mediatic", a spus presedintele, apreciind ca deja s-au pus etichete prea puternice asupra unor oameni pentru stadiul in care se afla anchetele.
"Parca ar fi un show. Puteam sa-l chem pe Arsinel de la Teatrul Tanase sa ne prezinte un show despre coruptie si am fi vazut acest show mediatic", a adaugat Basescu. El a precizat ca, de cateva zile, sunt formulate acuzatii, sunt puse etichete, chiar oameni politici "se reped" sa faca acest lucru. Singurii care pot pune eticheta "corupt" sau "hot", "cinstit" sunt judecatorii, a mai punctat Basescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.