Al doilea sondaj dupa izbucnirea scandalului "Matusa" confirma ca PSD a cazut aproape zece procente in preferintele electoratului.

Primul, elaborat de Biroul de Cercetari Sociale in perioada 5-10 ianuarie, arata ca social-democratii erau cotati la 22,5 procente, insa pesedistul Alin Teodorescu acuza o dezinformare.

Ultimul sondaj, insa, elaborat de Centrul de Analize si Investigatii Sociologice (CAIS) ''Civis'', avanseaza aproape aceleasi cifre. Potrivit CAIS, doar 60% dintre romani sunt siguri ca se vor prezenta la vot la alegerile parlamentare viitoare si numai 66% dintre acestia stiu cu ce formatiune politica ar vota.
Dintre cei care si-au exprimat optiunea, 48 la suta ar vota Alianta PNL-PD, 22 la suta PSD, 13 la suta PRM, sase la suta UDMR, 5 la suta PNG, 2 procente PPCD, alte doua procente PC, iar doi la suta alt partid.

Sondajul de opinie a fost realizat pe un esantion de 1.125 de persoane, cu varste de cel putin 18 ani, in peste 80 de localitati din toate judetele tarii. Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, iar eroarea tolerata este de +/-3%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.