Prefectii s-au transformat in functionari publici si s-au declarat apolitici. Voci din societatea civila au contestat asa-zisa lor depolitizare. Unele cazuri confirma temerile.

Pentru Radu Bud, prefectul judetului Satu Mare, a fi apolitic pare ceva abstract. Desi si-a oficializat demisia din PNL, Radu Bud intentioneaza sa controleze, pe mai departe, activitatea filialei liberale satmarene. Astfel, conform unor surse locale, la inceputul acestei saptamini, prefectul a participat la o reuniune liberala, in localitatea Sacasani, unde secretarul de stat din ministerul Agriculturii, Nicolae Lazin, si-a prezentat echipa cu care intentioneaza sa candideze pentru sefia filialei judetene.

Ceea ce-i interesant este faptul ca in echipa lui Lazin se afla sefa de cabinet a prefectului si doi consilieri ai acestuia. Legal, acestia pot face politica, dar este greu de crezut ca, odata alesi in conducerea filialei judetene, cei trei nu vor lucra pe linie de partid in conformitate cu recomandarile sefului lor, Radu Bud.

Prefectul neaga, dar partial. Contactat de "Cotidianul", prefectul a negat ca ar fi fost la reuniunea liberala. "Am fost la schi cu copiii mei", ne-a spus Radu Bud, dar a recunoscut ca "am fost invitat de Lazin" si ca seara, la Satu Mare, "am intrat pentru citeva minute intr-un local, unde echipa lui se afla la un pahar". "Nu am stat mult. Chiar daca nu mai sint in partid, nu pot sa nu merg si sa salut un prieten", ne-a declarat in final Radu Bud. Acesta nu i-a reprosat insa "prietenului sau" ca si-a tinut intrunirea de partid intr-un sediu al unui serviciu descentralizat, al Directiei silvice, directie condusa tot de un liberal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.