Partidul Unitatii Natiunii Romane dispare de pe scena politica. Presedintele formatiunii, Mircea Chelaru, a semnat ieri o intelegere politica prin care PUNR va fi comasat prin absorbtie de catre PC. "Este vorba de un protocol mai mult tehnic care stabileste infiintarea unei Comisii de redactare a protocolului de comasare si hotaraste ca data pentru congresele extraordinare ale celor doua partide 12 februarie", a declarat presedintele Consiliului Executiv al PC, Sabin Cutas, citat de Rompres.

Mircea Chelaru a explicat ca decizia formatiunii sale are la baza o hotarare exprimata in acest sens in sedinta Biroului Permanent Central largit, de la Sibiu, din 17 decembrie 2005. Potrivit presedintelui PUNR, in teritoriu exista deja o colaborare "suficient de fructuoasa" intre organizatiile locale ale celor doua formatiuni. El a precizat ca nu urmareste nici o functie in conducerea PC, iar hotararea de comasare este pentru "a sluji unei cauze", nu pentru "a ne ingloda in intelegeri mercantile".

Contrar acestor afirmatii, Sabin Cutas a spus ca pe parcursul negocierilor se va stabili reprezentarea membrilor PUNR in structurile de conducere ale PC. Mircea Chelaru sustine ca formatiunea pe care o conduce are in prezent 31 de organizatii judetene, 1.506 organizatii locale, 53.400 de membri, 378 de consilieri locali, 14 primari de comune, sase consilieri orasenesti si trei consilieri judeteni la Targu Mures.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.