Incertitudinea de la varful organizatiei Bucuresti continua. Dan Ioan Popescu a anuntat, luni, ca se va autosuspenda. Nu a facut-o inca, iar colegii sai au inceput sa-l roage sa nu faca gestul, sau chiar sa-l ameninte ca se autosuspenda si ei. Ei chiar au plusat spunand ca Popescu nu se poate autosuspenda din functie pentru ca aceasta miscare trebuie validata de Biroul Executiv al filialei.

Problema este ca toate discutiile se duc in jurul unei fictiuni. In Statutul PSD nu scrie nicaieri de autosuspendarea din functie, ci doar de cea din calitatea de membru. Asa ca nici anuntata autosuspendare a lui Popescu, nici posibilele autosuspendari ale restului conducerii, si cu atat mai putin validarea lor de catre Biroul Executiv nu au practic nici o valoare statutara.

Rugamintile facute asupra lui Popescu de a ramane la sefie au fost dublate de atacuri la adresa centrului care a dat exemplul prin Adrian Nastase si care a laudat gestul. "Nu ne vom lasa nicidecum impresionati sau manipulati de mesajele 'sincere>> de felicitari pentru curajul si demnitatea liderului nostru", a afirmat purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, in replica la scrisoarea lui Mircea Geoana, care saluta decizia "demna si curajoasa" a lui Dan Ioan Popescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.