Seful PSD, Mircea Geoana, secretarul general, Miron Mitrea, si grupul de la Cluj vor avea prima sedinta la care nu vor trebui sa tina seama de Adrian Nastase, de ceea ce vrea si de ceea ce crede acesta.

Liderii centrali ai PSD vor avea duminica, la Brasov, prima intilnire cu liderii de filiale la care vor lua decizii fara sa-l consulte pe Adrian Nastase. Nici Ion Iliescu nu va participa. Liderii PSD spun ca nu a fost invitat pentru ca Geoana vrea sa faca o intilnire intr-un cadru mai restrins, la care sa nu participe decit citiva membri ai Biroului Permanent.

Ion Iliescu sustine ca, desi a fost invitat, nu va participa deoarece nu vrea sa influenteze in vreun fel deciziile pe care le vor lua liderii locali si centrali ai PSD. Auzind ideea ca la intilnirea de la Brasov nu vor fi invitati toti membrii Biroului Permanent, Victor Ponta a declarat ca "uraste astfel de atitudini". "Inainte era biroul lui Cozminca. Acum e tot biroul a trei-patru oameni", a spus Ponta.

Consiliul de Integritate se autosuspenda

La reuniunea de la Brasov se va fixa data cind va avea loc Consiliul National al PSD. Mircea Geoana si o buna parte din liderii PSD vor sa organizeze Consiliul National pe 2-3 februarie. Clujenii incearca sa-l convinga pe presedintele PSD sa aiba loc la sfirsitul lunii februarie.

Tot la intilnirea cu liderii locali, Cristian Diaconescu, presedintele Consiliului de Integritate al PSD, va propune suspendarea structurii pe care o conduce, pe motiv ca este ineficienta. Daca acestia vor fi de acord, la Consiliul National se va formaliza acest proiect. In schimbul Consiliului de Integritate va fi infiintata o alta structura care sa se ocupe de moralitatea reprezentantilor PSD. O alta chestiune care va fi pregatita la Brasov pentru Consiliul National este discutia despre modificarea Statutului.

Geoana vrea inca patru ani

Doru Ioan Taracila, insarcinat de Geoana sa stringa propunerile de modificare a regulamentului intern al PSD, va prezenta duminica un raport in acest sens. Cea mai importanta modificare la care tine Geoana este extinderea mandatului de conducere de la perioada de doi ani la patru, astfel incit sa nu mai fie nevoie ca in 2007 sa se organizeze noi alegeri pentru posturile de conducere ale PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.