Liberalii au avut ieri castig de cauza in urma discutiilor purtate cu democratii pe marginea legii Capitalei. Aceasta inseamna ca primarii de sector vor ramane in continuare ordonatori secundari de credite, iar consiliile locale vor dispune de bugete proprii. In varianta democrata, finantele ar fi urmat sa fie concentrate in mana primarului general, iar prioritatile ar fi fost stabilite tot de acesta, lucru care ar fi uniformizat decizia si ar fi asigurat coerenta proiectelor de dezvoltare locala.

Viceprimarul Bucurestilor, liberalul Ludovic Orban, a declarat ca era previzibil ca lucrurile vor ramane ca si pana acum. "Alegerile au fost castigate pe actuala structura administrativa si nu se schimba regula jocului in timpul mandatului. Nu mi se pare corect ca toate finantele Bucurestiului sa depinda acum de pixul lui Videanu, asa cum vrea el", a spus Orban. El sustine ca initiativa democratilor de a concentra puterea si banii numai la nivelul primarului general al Capitalei si a Consiliului General incalca programul de guvernare. "Fiecare primar are competentele pe care le confera legile in vigoare.

Primarii de sector se ocupa de alte probleme decat primarul general. Oricum dispozitiile date de primarul general nu se negociaza, se executa", a explicat Orban. De cealalta parte, primarul general al Bucurestilor, democratul Adriean Videanu, a explicat recent ca, de cele mai multe ori, primarii de sector au prioritati diferite fata de cele ale primarului general. "Daca eu vreau sa extind canalizarea, sa spunem in Giulesti-Sarbi, si acest lucru nu este o prioritate pentru primarul de sector. Ce ne facem de unde suportam cheltuielile? Numai din bugetul central?", argumenta nu cu mult timp in urma edilul sef al Bucurestilor, Adriean Videanu.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.