Democratii nu mai vor ca parlamentarii sa beneficieze de pensii de serviciu si cer eliminarea acestei facilitati din statutul parlamentarilor. In privinta pasapoartelor diplomatice, democratii se mai gandesc. Boc a precizat ca PD nu sustine privilegiile acordate parlamentarilor, referindu-se la pensia de serviciu si indemnizatia de somaj pentru parlamentari. El a adaugat ca, daca se doreste instituirea de pensii pentru parlamentari, acestea pot fi doar in regim privat, pe baza de contributii.

Boc a sustinut ca acesta a fost punctul de vedere al PD si in 2004-2005, cand proiectul era in dezbatere. Liderul PD a sustinut ca proiectul de lege "a fost modificat pe ultima ora", iar marea majoritate a parlamentarilor democrati cu care a vorbit stiau ca s-a votat vechiul proiect. Cu privire la regimul pasapoartelor diplomatice pentru parlamentari si pentru familiile acestora, Boc a precizat ca democratii au hotarat ca, inainte de a se pronunta, sa faca o analiza a regimului pasapoartelor diplomatice in tarile europene.

Statutul parlamentarilor, in cadrul caruia sunt prevazute toate aceste privilegii, a fost adoptat la sfarsitul anului trecut in Parlament, cu o larga majoritate de voturi. La solicitarea presedintelui Traian Basescu, proiectul a fost retrimis in Parlament, pentru o noua dezbatere.