Alianta va analiza astazi proiectul privind modificarea legii de organizare si functionare a SRR si SRTV. Grupul de lucru al Aliantei D.A. care a elaborat actul normativ, din care fac parte ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, secretarul de stat Ioan Onisei si deputatii Raluca Turcan (PNL) si Valentin Iliescu (PD), considera ca adoptarea unor reglementari adecvate privind functionarea celor doua societati trebuie sa reprezinte o prioritate imediata a coalitiei de guvernamant.

"Avand in vedere concluziile Raportului comisiei parlamentare de ancheta, opiniile exprimate de jurnalistii celor doua institutii si de reprezentantii societatii civile, apreciem ca adoptarea unor reglementari adecvate privind functionarea SRR si SRTV trebuie sa reprezinte o prioritate imediata a coalitiei", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de catre reprezentantii Aliantei.

Proiectul de reglementare prevede depolitizarea conducerii SRR si SRTV prin reducerea numarului de persoane propuse de grupurile parlamentare, dar si reglementarea mai clara a incompatibilitatilor si decalarea mandatelor. De asemenea, initiativa legislativa reglementeaza si conflictul de interese din cadrul celor doua institutii, astfel incat "SRR si SRTV sa isi indeplineasca mandatul de serviciu public si banii cetatenilor sa fie cheltuiti intr-un mod judicios si eficient". "Aceste modificari legislative raspund unor cerinte extrem de riguroase si de necesare pentru functionarea SRR si SRTV", se mai afirma in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.