In plin scandal al averilor, o conferinta a PSD pe teme de protectie sociala si-a pierdut orice relevanta odata cu aparitia unui grup de tineri din PNTCD (PPCD), care a protestat in fata sediului din Kiseleff fata de coruptia din partid, transmitand presei un ironic testament al matusilor PSD.

Azi, scandalul tinde sa capete si accente mai grave, intrucat Mircea Geoana este asteptat sa ia in Biroul Permanent al partidului o decizie in ceea ce priveste situatia creata de ultimele acuzatii aduse de presa lui Adrian Nastase. Este ziua in care Nastase insusi merge la Departamentul National Anticoruptie, acolo unde a inceput anchetarea oficiala a dobandirii prodigioasei sale averi.

In timp ce critica politica anti-sociala a Guvernului Tariceanu, deputatul Marian Sarbu s-a trezit in timpul conferintei de presa ca jurnalistii si cameramanii parasesc sala. Cu recuzita, cateva afise si un testament ironic, sase tineri din PPCD au reusit sa strice discursul fostului ministru al Muncii, bine pregatit, dar lipsit de interes pentru ziaristi.

"Noi matusile Tamara, EADS, Bechtel, Bivolaru, PHARE-Puwak, Hayssam, lasam mostenire nepoteilor din PSD tot ce-am agonisit cu greu in perioada cat am fost la Putere", se arata in testamentul redactat de tinerii crestin-democrati si citit in fata camerelor de filmat de catre secretarul Tineretului Crestin-Democrat, Catalin Bancila. Documentul-protest, care a fost inaintat de ziaristi si lui Marian Sarbu, cu rugamintea de a-l da mai departe, se incheie cu o "urare": liderii PSD sa aiba in continuare acelasi noroc de matusi.

"Sa ne ajute Dumnezeu sa mai apara si alte matusi, ca epoca nepoteilor nu a disparut odata cu epoca unchiuletului nostru iubit, Nicolae Ceausescu", le-au transmis "matusile" crestin-democrate pesedistilor.

La final, tinerii au promis ca nu vor menaja nici coruptii Puterii si ca vor organiza manifestari cel putin la fel de indedite. Marian Sarbu, care si-a reluat conferinta cu doar o parte din jurnalisti, nu a comentat protestul celor de la PNTCD, dar s-a declarat surprins ca jurnalistii s-au aratat atat de interesati de subiect intr-atat incat sa-l lase sa vorbeasca singur.

Astazi, Adrian Nastase are o zi grea! El nu va mai fi tras la raspundere si ironizat doar de presa si oponentii politici, ci chiar de catre colegii sai de partid. Mai mult, Nastase este asteptat tot azi la DNA, desi ieri, surse din PSD au declarat ca presedintele executiv al formatiunii nu a primit citatia de la institutia condusa de Daniel Morar.

Nici situatia in care Mircea Geoana se afla acum nu este deloc de invidiat. Acest lucru pentru ca, inainte de sedinta de azi, liderul PSD a castigat sprijinul unor oameni din PSD care au la activ cam aceleasi greseli ca Nastase. Putinii oameni care au ramas alaturi de Nastase ar putea sa foloseasca in avantajul lor controversele care se invart si in jurul noilor simpatizanti ai lui Geoana.

Prins intre tabere, Ion Iliescu se viseaza negociator intre Geoana si Nastase. El s-ar fi intalnit cu membrii celor doua tabere zilele trecute, dar nu si-a oferit sprijinul neconditionat pentru nici una, asteptand sa vada cum evolueaza lucrurile. In PSD, domneste, dincolo de o anumita victimizare, jocul la doua capete.

Hrebenciuc, acuzat ca are aceleasi metehne

Nastase nu este singurul care s-a pretat la inginerii financiare in justificarea averii. Mai vechiul sau rival, actual lider al deputatilor PSD, Victor Hrebenciuc, este posibil sa traga pe viitor un tun de 11 milioane euro, prin achizitionarea si apoi vanzarea unor terenuri in Voluntari si Navodari de 37 respectiv 14,5 hectare. In prezent, cele doua terenuri au un statut cam "gri" fiind trecute in propria-i declaratia de avere ca "extravilane" si promise lui Hrebenciuc spre vanzare de niste persoane necunoscute inca din 1999, potrivit unei investigatii a ziarului "Gandul".

Valoarea acestora a fost camuflata prin trecerea lor ca terenuri "agricole" extravilane, in niste zone unde avantul imobiliar este in plina floare, iar toate terenurile sunt foarte cautate si clasificate ca intravilane, cu valori financiare foarte ridicate.

Studentii PNL strang "doi bani" pentru Nastase

Studentii liberali se gandesc sa stranga o mostenire de doi bani (0,2 RON) care ar urma sa fie transferata in contul matusii lui Adrian Nastase, cu conditia ca acesta sa se retraga de pe scena politica. "Consideram ca vremea lui Adrian Nastase in politica a apus demult si ca ar trebui sa se concentreze doar asupra ocupatiei de baza- aceea de baron. (...) Viitorul politic al lui Adrian Nastase valoreaza doi bani, recompensa maxima pe care suntem gata sa i-o achitam in avans", a declarat presedintele CSL, Liviu Jicman.

Intr-un comunicat remis presei, el a mai spus ca politica romaneasca va face astfel un pas inainte spre indepartarea grupurilor de interese oculte. "Inavutirea necuvenita cu bani sau case in buricul Bucurestilor luate de la stat sau de la cei care au fraudat statul, precum Gabriel Bivolaru, nu trebuie sa mai fie tinte principale pentru a face politica in Romania", a precizat Jicman.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.