Plecarile din PRM, inregistrate la inceput de an, au avut si urmari pozitive pentru formatiunea lui Vadim. Fosti membri isi pregatesc revenirea in randul peremistilor, iar Vadim Tudor sustine ca a primit foarte multe cereri de afiliere, chiar din partea unor parlamentari.

Anul 2006 a debutat pentru PRM cu un val de demisii din filiala Cluj. Presedintele filialei, deputatul Petru Calian, impreuna cu cativa consilieri judeteni si alti membri ai Biroului Executiv Judetean, au decis sa plece la PC. Motivul invocat a fost acela ca organizatiile din Transilvania au fost neglijate de catre liderii de la Bucuresti. "Sunt foarte multi membri, lideri care au transmis ca ne urmeaza", declara proaspatul conservator Petru Calian, care adauga ca are semnale si din partea altor filiale judetene dispuse sa plece din PRM.

Demisia lui Calian a adus insa si un lucru bun pentru fostul sau rival, Dan Brudascu, care isi pregateste revenirea in PRM. Anul trecut, Dan Brudascu a fost exclus din partid, la propunerea lui Calian, pe motiv ca a incalcat statutul formatiunii. Nemultumit ca pierduse locul eligibil pe lista candidatilor pentru Camera Deputatilor, Brudascu contesta in primul rand indrazneala presedintelui filialei de a se pune pe lista inaintea sa. In opinia sa insa Funar si Vadim erau victime ale conspiratorului Calian.

Corneliu Vadim Tudor este "un lider inchis intr-o cusca aurita de catre o serie de nulitati care il inconjoara", iar Petru Calian, seful filialei Cluj, este un "dictator de provincie", declara Brudascu. Fostul deputat din mandatul 2000-2004, se declara "fericit" ca a terminat cu PRM. Despre formatiunea pe care o parasea, el considera ca "in tara, PRM e un partid fara credibilitate si nebagat in seama, iar in exterior e considerat un partid periculos".

La putin timp, fostul deputat s-a inscris in PC. In urma cu cateva zile, fostul sau adversar peremist, Calian a preluat conducerea filialei clujene a conservatorilor. Dan Brudascu si-a dat demisia din PC si sustine ca va fi urmat de alti 600 de membri, toti urmand sa se reinscrie in PRM.

Vadim si-a dat acordul

Presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor declara ca, in principiu, nu s-ar opune, insa acest lucru ar depinde si de celelalte opinii din conducerea partidului. Liderul PRM a mentionat ca il apreciaza pe Brudascu, acesta fiind un "om de carte", dar ca ar fi cazul ca oamenii la o anumita varsta "sa isi stabileasca prioritatile". Pe de alta parte, este important si semnalul dat unor filiale odata cu reprimirea in partid a unor fosti membri care au urmat diverse trasee, a adaugat Vadim.

El da asigurari ca nu mai pleaca nimeni din partidul sau de acum inainte, insa, nici nu are de gand sa ii retina pe eventualii dezertori. Liderul PRM sustine insa ca a primit foarte multe cereri de afiliere, chiar din partea unor parlamentari, cereri pe care insa le-a refuzat. "Pe spinarea mea nu mai intra nimeni in Parlament!", a afirmat Vadim. In legatura cu plecarea lui Petru Calian, presedintele PRM a tinut sa sublinieze din nou ca motivul acestuia a fost teama ca va fi descoperit ca fiind corupt. Altfel, nimeni nu este "nebun" sa plece dintr-un partid "in ascensiune" la un partid nereprezentativ, a apreciat Vadim.

Funar minimalizeaza pierderile

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, considera ca nu s-au inregistrat foarte multe plecari din partid. Despre situatia din filiala clujeana, in legatura cu care s-a spus ca demisiile au destabilizat organizatia, el a precizat ca s-au inregistrat doar 13 plecari, la un numar de 7.700 de membri, ceea ce reprezinta 0,16%. Potrivit lui Funar, grupul PRM din Senat a pierdut un singur membru - Dorel Constantin Onaca, "achizitionat de cei cu solutia imorala".

PRM a pierdut 19 parlamentari din totalul de 69 de mandate obtinute de aceasta formatiune politica la alegerile din noiembrie 2004. In plus, prin demisiile din filialele Cluj, Iasi, Mures si Dolj PRM a pierdut mai multi reprezentanti in administratia locala. Liderii PRM considera ca aceste plecari nu reprezinta un semnal de alarma.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.