O decizie finala va fi luata pe 21 ianuarie, cand Biroul Permanent al PC va alege in favoarea unuia dintre cele doua curente de opinie antagonice, unul pentru parasirea coalitiei, iar cel de-al doilea in favoarea ramanerii la Palatul Victoria.
Anuntul a fost facut ieri de viceliderul senatorilor PC, Sabin Cutas, cu precizarea ca decizia BP va trebui validata de Congresul Extraordinar al formatiunii, ce va avea loc pe 12 februarie.

Primul dintre acestea, reprezentat de deputatul Bogdan Ciuca, sustine iesirea PC din coalitia de guvernare pe motivul neindeplinirii promisiunilor asumate fata de electorat, iar al doilea, reprezentat de vicepremierul George Copos, militeaza pentru respectarea protocolului de colaborare cu PD, PNL si UDMR.
Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant, Bogdan Ciuca, "motiunea" conservatorilor nu vizeaza intocmai iesirea de la guvernare.

"Este o propunere de a analiza aceasta oportunitate din perspectiva electoratului PC, fata de care noi am facut anumite promisiuni si, dupa un an de guvernare, mare parte dintre ele nu am reusit sa le impunem", a declarat Ciuca.