Liderul PD, Cozmin Gusa, a declarat in urma cu doua zile, referindu-se la o posibila fuziune PNL-PD, ca democratii "ar trebui sa se mute catre zona populara". "Daca se va face o analiza exacta si obiectiva, se va ajunge la concluzia ca majoritatea liderilor PD de la centru si din judete sunt de sorginte populara si se manifesta ca atare", a spus Gusa intr-un interviu acordat cotidianului "Romania Libera". Potrivit liderului PD, ar trebui sa fie luat in calcul, in problema fuziunii, si un partid ca URR, "format din tineri profesionisti", dar si PNTCD "sau o anumita zona din PNTCD, care este deschisa unor actiuni".

"Eu cred ca in cele doua partide (PNL si PD-n.r.) nu este o discutie neaparat despre mecanismul fuziunii, ci despre identitatea doctrinara a celor doua partide, pentru ca e foarte important sa se discute in acest moment care dintre partide se va misca si inspre ce zone pentru ca, in afara de aspectul organizational, mai important este aspectul doctrinar", a precizat liderul PD. Potrivit lui Gusa, in perioada urmatoare, prioritara ar fi deschiderea de forumuri de discutie interne in PD si in PNL. "Este o miscare de mare finete care nu inseamna ca aduni PD+PNL, ci inseamna ca generezi un proiect politic coerent si solid, tinut in picioare chiar de doctrina", a mai spus liderul democrat. Intrebat daca partidul rezultat din fuziunea va fi unul popular, Gusa a spus ca "asta e solutia la care se va ajunge". "Sigur, exista pozitia colegilor din PNL, pozitia lui Calin Popescu Tariceanu. Colegii din PNL trebuie sa inteleaga ca un proiect comun inseamna si cedari", a adaugat liderul PD.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.