Vicepresedintele democrat Ioan Oltean a declarat ca ministrii care nu vor primi un vot de incredere din partea Colegiului Director al PD ar putea fi remaniati.
"Am cerut inca de anul trecut, intr-o sedinta de Birou Permanent a partidului, convocarea unei sedinte speciale a Colegiului Director in care sa se faca o analiza foarte serioasa a activitatii fiecarui ministru din 2005, iar aceasta analiza sa se incheie cu un vot de incredere acordat fiecarui ministru.

In felul acesta vom putea sa apreciem foarte serios activitatea fiecarui ministru si, daca exista ministri a caror activitate va fi apreciata ca fiind necorespunzatoare pe parcursul anului 2005, acesti ministri vor fi sanctionati, iar sanctiunea se va materializa intr-o remaniere", a declarat Oltean, citat de Mediafax. El a precizat ca sedinta Colegiului Director, for din care fac parte toti presedintii de filiale PD, ar putea avea loc la inceputul lunii februarie.
Oltean a refuzat sa faca aprecieri asupra celor care ar putea fi remaniati sau sa se pronunte asupra numarului ministrilor care si-ar putea pierde portofoliile.