Fostul presedinte Ion Iliescu si-a serbat sambata ziua onomastica la resedinta de protocol rezervata demnitarilor, de la Scrovistea.

Potrivit declaratiilor sale, el nu a invitat pe nimeni in mod special, dar se astepta sa fie vizitat de cei care ii sunt apropiati.

Asa incat, de la aniversare nu a lipsit presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, care s-a grabit sa-si arate respectul si atasamentul fata de fondatorul PSD. Fostul premier a declarat ca a dorit sa fie alaturi de Ion Iliescu ca de fiecare data la sarbatorirea zilei onomastice sau de nastere ale acestuia. "Am dorit sa-i urez domului presedinte Ion Iliescu multa sanatate si succese. Am fost alaturi, impreuna, ani buni, si toate aniversarile acestea, fie onomastice, cele ale zilelor de nastere, ne ofera posibilitatea sa reafirmam solidaritatea echipei noastre si o anumita unitate care merge dincolo de aspectul politic", a subliniat Adrian Nastase.

Iar pentru a pecetlui solidaritatea cu fostul presedinte, Nastase i-a oferit lui Iliescu nu doar flori, ci si o monografie a Bucurestiului, scrisa cu mai bine de o suta de ani in urma, de Ionescu John.

In afara de vechiul si constantul sau colaborator, Iliescu a mai fost felicitat de ziua sa onomastica si de alti prieteni apropiati, cum ar fi Nicolae Vacaroiu, Corina Cretu, Sorin Oprescu, Ioan Mircea Pascu, Ecaterina Andronescu, Rodica Stanoiu, Serban Nicolae. Deloc intamplator, din formatia de partid venita sa-l felicite pe Iliescu a lipsit tocmai presedintele partidului, Mircea Geoana. El are insa scuza ca nu se afla in tara, ci in SUA, unde a petrecut sarbatorile de iarna. In schimb, el a trimis printr-un intermediar un buchet de flori celui pe care l-a indepartat de la sefia partidului.

Sarbatoarea Sfantului Ion nu a trecut neobservata nici in familiile altor politicieni. Astfel, aflat in vizita pe Valea Oltului, presedintele Traian Basescu a promis ca nu va lipsi de la onomastica fiicei sale Ioana. Surse din anturajul presedintelui ne-au declarat ca tatal si fiica sarbatorita au petrecut impreuna ziua de sfantul Ion chiar pe Valea Oltului, avand in vedere ca presedintele nu a parasit zona, el fiind prezent si ieri la lucrarile care se efectueaza pentru deblocarea drumului. Si premierul Tariceanu a avut o sarbatorita in familie, chiar pe sotia sa Ioana.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.