Stanoiu: "Vom ajunge la putere si fara sa ne rezolvam problemele"

Pesedistii sunt siguri ca vor ajunge la guvernare si fara sa miste un deget. Liderii PSD cred ca problemele pe care le are partidul sunt foarte mici in comparatie cu prestatia Aliantei, care, vrand-nevrand, este un fel de agent electoral al social-democratilor. Viitoarele alegeri parlamentare vor fi castigate de PSD chiar daca aceasta formatiune politica nu isi va rezolva problemele interne, sustine Rodica Stanoiu.
Senatorul social-democrat considera ca, in ciuda rezultatelor din sondajele de opinie, partidele aflate acum la guvernare "nu reusesc sa realizeze aproape nimic din promisiunile electorale si vor pierde alegerile".

"Daca Alianta D.A. va proceda in continuare la fel cum a facut-o pana in prezent, noi vom ajunge la putere si fara sa ne rezolvam problemele.
Probabil ca vom incerca sa ni le rezolvam, dar nu stiu cum vom face acest lucru", a afirmat Stanoiu. Daca nu stie cum se vor rezolva problemele din partid, senatorul social-democrat stie ca "baronii" sunt cei care le genereaza.

"Cred ca lideri politici adevarati sunt putini, dar sunt in toate partidele, si evident si in PSD, foarte multi oameni de influenta, care nu fac politica, ci isi vad de treburile si de afacerile lor. Adevaratii baroni ai partidelor sunt acele persoane care stau in spate si iau deciziile legate de cine va ajunge pe liste, spre exemplu. Ei au devenit in timp puternici din punct de vedere economic, ei fac negocierile, jocurile de culise, dansul pe sarma", a spus Stanoiu.

Nastase bate tara

Nu la fel de relaxat este si Adrian Nastase. Pana la alegeri, liderul PSD incearca sa-si pastreze oamenii din teritoriu in functii. Nastase a fost sambata la Slobozia, in semn de solidaritate cu presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, pe care consilierii Aliantei au incercat sa-l inlocuiasca din functie.

"Am sperat ca politica hartuielilor se va sfarsi o data cu 2005, dar iata ca noul an incepe cu acest tip de smecherii care incalca legea si fac rau oricarei societati democratice", a declarat Nastase.
El a precizat ca, potrivit legii in vigoare, schimbarea unui presedinte de Consiliu Judetean nu se poate face decat cu votul majoritatii calificate de doua treimi, insa puterea actuala incearca revocarea lui Silvian Ciuperca cu o majoritate simpla. Sedinta Consiliului Judetean, care ar fi trebuit sa aiba loc in cursul zilei de sambata, a fost amanata. In context, Nastase si-a exprimat speranta ca revocarea presedintelui CJ nu va ramane decat o intentie, in conditiile in care nu exista nici un motiv intemeiat in acest sens. In caz contrar, a spus liderul social democrat, PSD va lua masuri atat in plan intern, cat si extern, intentionand, intr-o prima etapa, sa sesizeze Congresul Puterilor Locale si Regionale despre incalcarea regulilor democratiei din Romania.

La sedinta de sambata dimineata a Consiliului Judetean Ialomita, singurii prezenti in sala au fost doar 15 consilieri ai Aliantei D.A., initiatori a trei proiecte de hotarare prin care solicita revocarea conducerii CJ. Cei 16 consilieri ai PSD, PRM si un independent, care formeaza majoritatea, au absentat si nu s-a putut intruni cvorumul necesar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.