Misterioasa matusa care a lasat mostenire familiei Nastase peste un milion de euro facea, la peste 90 de ani, afaceri cu terenuri pe teritoriul lui Gigi Becali. Pina la moarte, a locuit singura, intr-o modesta garsoniera dintr-un bloc de pensionari din Bucuresti.

Tamara Cernasov se numeste persoana care a lasat mostenire familiei fostului premier al Romaniei o avere de peste un milion de euro. Nascuta pe 25 august 1908 la Tbilisi, dupa o viata traita in Polonia, Georgia si Romania, cea care a fost, dupa cum spun rude apropiate ale familiei Nastase, "sora a bunicii mamei Danei Nastase" a murit singura, in luna aprilie a anului trecut, intr-o garsoniera de numai 18 metri patrati, aflata la etajul trei al unui bloc de pensionari de pe strada Teodosie Rudeanu din Bucuresti.

In ciuda singuratatii si a faptului ca nu a fost vazuta iesind din casa, batrina pare sa fi fost inspirata in afaceri. Potrivit certificatului de mostenitor, terenul din zona rezidentiala Baneasa pe care ea l-a lasat mostenire Danei Nastase ar fi fost cumparat de Tamara Cernasov in 1999 in comuna Voluntari, intr-o zona in care e foarte activ in afaceri imobiliare Gigi Becali. Pe linga terenul de 2.500 de metri patrati, batrina Cernasov a mai lasat nepoatei sale peste 600.000 de dolari, 70.000 de euro, 2,8 miliarde de lei vechi, trei apartamente evaluate la 300.000 de euro, bijuterii, monede, obiecte de arta in valoare de 40.000 de euro si picturi de alte 85.000 de euro.

Vecinii nu stiau de averea batrinei

Despre enigmatica batrina nici vecinii nu stiu prea multe, intrucit nu prea iesea din casa. Gheorghe Dimancea, administratorul blocului, a aflat in urma cu putina vreme de la un vecin de-al Tamarei, Ion Colac, ca "noul proprietar al garsonierei cu numarul 45, unde ea a locuit vreme de mai bine de 5 ani, este doamna Jenica Miculescu, soacra domnului Nastase". Vecinul Colac este cel care i-a deschis usa batrinei aproape zilnic in ultimii doi ani, i-a adus ziarul de jos de la cutia postala, i-a cumparat cite o piine si i-a platit intretinerea.

Ieri, Ion Colac, pensionar de 77 de ani, fost strungar, era tare speriat de noua sa postura. Din dosul usii sale si pazit de un ciine care avea culcus in fata usii altui vecin, chiar pe acelasi palier, Ion Colac a refuzat sa povesteasca cine l-a rugat prima oara sa aiba grija de batrina, insa a recunoscut ca doamna Miculescu l-a sunat, dupa moartea batrinei, ca sa anunte la administratia blocului ca ea este proprietar. Nu a putut sa ne spuna de unde stia soacra lui Nastase numarul lui de telefon. "Intrebati familia batrinei, nu pe mine, un pensionar bolnav. Nu am facut decit sa ii aduc ziarul "Adevarul", asa cum faceam si cu alti vecini batrini. Imi deschidea usa, ii dadeam ziarul sau piinea pe care ma rugase s-o cumpar si-atit. N-am fost in casa niciodata. De ea avea grija cineva din familie, nu stiu cine, care venea zilnic".

Vecinul bun la suflet nu stie cum a sfirsit protejata sa. Ne-a spus doar ca, la un moment dat, batrina a fost dusa la spital de rude si ca a murit acolo. Nu s-a facut nici un praznic pe scara, n-a fost pus nici un ferpar la usa. O alta vecina, Elisabeta Butoi, isi aminteste insa ca, prin primavara anului trecut, a fost ceva forfota la usa garsonierei, au venit niste "doamne bine imbracate, cu voalete", iar in fata blocului oprisera niste masini de lux.

Cit ii priveste pe ceilalti vecini ai Tamarei Cernasov, aproape tuturor le era ieri teama ca ar putea fi chestionati despre eventualele legaturi cu ruda bogata a lui Adrian Nastase. Mai toti raspundeau din dosul usilor, iar daca se iteau de dupa ele, pretindeau ca sint prea bolnavi sau prea batrini pentru a dialoga cu un strain. Priveau si ei curiosi la usa simpla, din lemn vopsit alb, pe care erau prinse doua cifre din plastic - "45" - si in spatele careia n-au banuit niciodata ca ar locui o milionara in dolari. La auzul unei simple intrebari care continea numele de "Nastase", dispareau subit si incuiau toate yalele dupa ei.

Nastase: "Nu stiu prea multe despre ea"

Adrian Nastase a fost si ieri la fel de zgircit cu amanuntele legate de ruda sotiei sale. "Nu stiu prea multe despre aceasta doamna", a spus el despre cea care i-a adus in casa un milion de euro. N-a negat ca ea ar fi Tamara Cernasov, o profesoara de limbi straine care n-a avut copii si care a considerat-o pe Dana Nastase ca pe copilul ei. A spus doar ca garsoniera in care a locuit batrina a fost cumparata cu ani in urma de soacra sa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.