Primele neintelegeri intre PNL si PD se profileaza deja la orizont. In ciuda dezacordului PD, liberalii au anuntat ca vor continua lucrul la proiectele de lege proprii privind infiintarea CNI si reducerea numarului de servicii speciale.

Sarcina de a turna gaz pe foc i-a revenit deputatului liberal George Scutaru, care a anuntat ieri ca, pina la jumatatea lunii, PNL va definitiva propriile proiecte privind organizarea SRI si CSAT, precum si siguranta nationala. Viziunea liberala este diferita de cea a democratilor si de cea a presedintelui Basescu. Liberalii vor ca principalul beneficiar al activitatii Comunitatii Nationale de Informatii sa fie Guvernul si se gindesc chiar ca aceasta institutie sa fie coordonata de un ministru, membru al CSAT.

PNL propune reducerea serviciilor secrete la doar trei: SRI, SIE si Directia Generala de Informatii a Armatei (dat fiind faptul ca MApN este gestionat de PNL). SRI ar urma sa preia toate atributiile celorlalte servicii - SPP, STS, Serviciile speciale din Ministerul Justitiei si din Ministerul Administratiei si Internelor.

Initiativa PNL este greu de explicat atit timp cit presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, a fost prezent la sedinta CSAT in care a fost adoptata, in unanimitate, Hotarirea de infiintare a CNI, ca institutie aflata in subordinea CSAT si a presedintelui. Mai mult, PD a reactionat deja public inca din decembrie, cind ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca nu este de acord cu desfiintarea serviciului special din propriul minister.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.