La inceputul anului 2006, a iesit la iveala agoniseala parlamentarilor si guvernantilor, care chiar au reusit sa traiasca bine. Multi si-au sporit averile cu bani, masini si cu terenuri.

Ministrilor nu le-a mers rau in 2005. Au acumulat bani in conturi, au primit bani de la banci, dar putini dintre ei au investit in case, preferand sa joace la bursa.

Seful Guvernului, Calin Popescu Tariceanu, a fost chiar un exemplu in ceea ce priveste jonglarea actiunilor, el vanzand o singura actiune la Prima Broadcasting Group cu nu mai putin de 10.000 de euro, dupa ce o cumparase cu 2.500 lei. Vicepremierul Gheorghe Pogea a avut un an bun: si-a cumparat un teren de 250 mp, un apartament si o casa de vacanta, iar banii din conturile sale stau inca la un nivel respectabil: un cont de 106 milioane lei si altul de 375 de milioane.

Vicepremierul Marko Bela si-a deschis si el conturi grasute in 2005: 900 milioane lei, 3.700 dolari si 16.000 de forinti. Si-a luat si o masina noua, un Volkswagen Golf, dar si un apartament de 110 mp in Capitala. Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a pus in conturi 166 de milioane de lei si 6.300 de euro. Vladescu a avut grija de societatile la care e actionar, pe care le-a imprumutat cu aproape un miliard si jumatate de lei.

Tanarul ministru al comunicatiilor, Zsolt Nagy, si-a luat si el masina, un Renault. Secretarul general al Guvernului, Mihai Voicu, a obtinut venituri frumusele in 2005 de pe urma investitiilor sale. El a castigat 574 de milioane doar din dividende, asa ca a des-chis un cont in care a pus 850 de milioane de lei. Ministrul administratiei, Vasile Blaga, a avut si el un an gbogath, castigand peste 300.000 de euro din cesiunea unor actiuni.

Ministrul economiei s-a imprumutat la "sefu'"

Ministrul economiei, Codrut Seres, si-a luat un apartament in Calea Floreasca, conturile declarate nefiind deloc impresionante. Insa a luat cu imprumut 27.000 de euro de la CCA Intact SA, una dintre firmele gsefului directh, presedintele PC Dan Voiculescu.

Ministrul apararii, Teodor Atanasiu, si-a mai cumparat un teren in judetul Alba, de 400 mp, o casa de locuit si a deschis doua conturi: 75.000 de euro si 35.000 de dolari. Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a primit un cadou demn de invidia colegilor sai: un autoturism Audi, din partea cumnatului sau din Germania. Asa ca si-a vandut masina veche cu 7.000 de euro si si-a luat un teren.