Dezvoltarea infrastructurii, aplicarea reala a procesului de descentralizare atat administrativ, cat si financiar ar trebui sa marcheze prestatia guvernamentala pentru anul 2006 pentru a favoriza atingerea "prioritatii absolute", integrarea tarii noastre la 1 ianurie 2007, a sustinut ieri liderul UDMR, Marko Bela (foto). Pe langa aceste obiective, UDMR spera ca partenerii de guvernare sa dea dovada de mai multa flexibilitate si sa sustina adoptarea statutului minoritatilor nationale.

In viziunea vicepremierului, efortul de integrare trebuie sa beneficieze in noul an nu numai de sprijinul coalitiei de guvernare, ci de cel al intregii clase politice. "Trebuie sa fim extrem de solidari, extrem de disciplinati si extrem de eficienti", a afirmat el, apreciind ca toate "orgoliile si interesele de partid" trebuie sa fie subordonate dezideratului prioritar al integrarii in UE. Presedintele UDMR s-a folosit de o alta tinta guvernamentala, cea a dezvoltarii infrastructurale pentru a masca un mai vechi vis al Uniunii: favorizarea dezvoltarii economice a zonelor locuite si de comunitatea maghiara prin constructia unei retele moderne de transport.

"Anul 2006 trebuie sa fie anul dezvoltarii infrastructurii, care sa insemne si o dezvoltare a infrastructurii in Ardeal", a aratat Marko Bela, in timp ce descentralizarea administrativa la nivel local ar trebui insotita de una financiara similara prin transpunera in practica a programului de descentralizare convenit. In ceea ce priveste chestiunea Statutului minoritatilor, Marko a precizat ca pentru luna ianuarie se are in vedere purtarea unor serii de consultari cu partenerii de coalitie pentru a armoniza punctele divergente. El si-a exprimat speranta ca, la Camera Deputatilor, comisiile de resort isi vor finaliza dezbaterile conform programului stabilit. "Sa isi reconsidere pozitia cei care se impotrivesc Statutului. Aceasta lege face parte din programul comun de guvernare", a atras atentia liderul UDMR.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.