Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a declarat, ieri, ca 2006 va fi un an cu multe probleme.

Potrivit liderului social-democrat, anul 2006 a inceput, deja, cu dificultati legate de o serie de elemente climatice care incep sa influenteze tot mai mult continentele lumii, dar si cu o anumita instabilitate politica in plan mondial care, in mod evident, isi va pune amprenta si asupra Romaniei.
"De aceea, sper sa avem intelepciunea necesara de a ne apara si promova interesele noastre intr-o lume care redevine oarecum conflictuala", a spus el, citat de Rompres.

Anul 2006 va fi complicat, considera liderul PSD, si pe fundalul scaderii economice, care va fi tot mai evidenta. "In 2005, cresterea economica s-a redus la jumatate fata de 2004, cand era de 8,3%, si, dupa evaluarile noastre, in 2006 cresterea economica va fi zero", a apreciat el.

Nastase considera ca vor aparea probleme suplimentare pentru tara noastra in plan economic, acestea fiind legate in principal de transferul unor standarde, a unor preturi si tarife europene in economia romaneasca, precum si de evolutiile "foarte preocupante" legate de pretul si de aprovizionarea cu gaz metan, la care se adauga evolutii mai complicate in ceea ce priveste zonele de aprovizionare cu petrol.
"Este foarte clar ca situatia economica nu va putea sa fie pozitiva si, din acest motiv, probabil ca situatia sociala va incepe sa fie tot mai tensionata. Toate acestea vor genera, in mod evident, tensiuni si in interiorul coalitiei si, in cadrul acesta, vom avea probabil si o anumita instabilitate politica", a spus Adrian Nastase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.