Dupa un an de zbucium si razboi generalizat, clasa politica a ales anul acesta un Revelion cuminte. Nu au lipsit insa pornirile razboinice sau dependenta de partid.

Astfel, in timp ce Ludovic Orban a fost oprit pe ultima suta de metri sa se urce pe scena langa presedintele Basescu, Maria Petre si-a petrecut Revelionul la ...partid. Mult mai cuminte, Vasile Dancu a oscilat intre postura de barman si cea de DJ.

Democratii s-au imprastiat care-ncotro prin tara sau prin afara ei ca sa-si petreaca Revelionul. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a petrecut noaptea dintre ani la Poiana Brasov, uitandu-se cu tristete la zapada care disparea din ce in ce mai repede de pe partii. Altii au preferat sa plece din tara, cum sunt secretarul general al PD, Vasile Blaga sau vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu. Iar alti pedisti au sunat adunarea la sediul organizatiilor chiar in noaptea de Revelion. Nu pentru vreo sedinta, ci pentru a organiza o mare petrecere cu colegii. Este cazul filialei Ialomita a democratilor. Senatorul Maria Petre ne-a povestit ca la Slobozia s-a organizat o petrecere cu colegii pentru a sarbatori venirea anului 2006 chiar la sediul PD Ialomita. "Ni s-a parut o idee frumoasa sa facem Revelionul intre colegi. Nu am discutat politica, am dansat toata noaptea, iar spre dimineata am cantat romante", ne-a marturisit Maria Petre. O parte dintre democrati au fugit de la petrecere sa vada focurile de artificii, dar in locul lor au venit altii care fusesera "sechestrati" de familii prin restaurante.

Petrecerea a continuat pana dimineata, democratii fiind foarte mandri de ideea lor. Liberalii au avut un an mult mai greu decat colegii lor de Alianta. In consecinta, toata lumea a preferat un Revelion cuminte, cu prietenii, intr-o camera de hotel. Desi multi liberali sunt schiori inraiti (Theodor Stolojan, Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu), anul asta nu au avut noroc si au ramas cantonati in camerele de hotel, unele partii fiind transformate in siroaie de noroi din cauza ploilor. Singurul personaj liberal care a avut si de Revelion o intentie absolut originala a fost viceprimarul Ludovic Orban. Cunoscut adversar al presedintelui Traian Basescu, Orban si-a dorit sa petreaca Revelionul alaturi de acesta in Piata Universitatii. Probabil ca ar fi sustinut si un "speech" de pe scena improvizata alaturi de marele sau rival, daca nu l-ar fi impiedicat sotia sa. Aceasta l-a amenintat ca daca il va alege pe Basescu la cumpana dintre ani, atunci Orban isi va petrece si restul vietii langa presedinte, nu numai Revelionul. Exoticul liberal nu a vrut sa riste chiar atat de mult. "Am fost nevoit sa ma conformez si am ramas alaturi de familie", spune resemnat Orban.

Liderii PSD au preferat sa petreaca cu prietenii. Unii acasa la ei, altii acasa la prieteni. Vicepresedintele PSD Ioan Rus a sarbatorit acasa la prietenul sau de partid, Vasile Dancu. Pentru ca mai tot timpul sunt plecati de acasa, cei doi au vrut sa petreaca impreuna. Pentru ca pe 1 ianuarie este si Sfantul Vasile, petrecerea a fost si mai mare. "In noaptea de Revelion am fost fie DJ, fie barman, posturi pentru care m-am specializat in timp", povesteste cu umor Dancu. Cele doua familii au petrecut doua zile si doua nopti.

La randul sau, Serban Mihailescu a fost de Revelion in localitatea Domnesti, din Muntii Fagaras. Petrecerea a avut loc in casa unui prieten al lui Mihailescu. Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a fost impreuna cu familia pe Valea Prahovei, in statiunea Predeal. Au fost cateva zile de odihna pe care Adrian Nastase le-a simtit din plin. Pe langa plimbarile prin statiune, Nastase a schiat foarte mult, alaturi de cei doi baieti ai sai, chiar daca a fost nevoit sa urce pana la cota 2000 pentru a gasi zapada.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.