18 proiecte de lege, dintre cele 66 prioritare pentru integrare inregistrate la Camera Deputatilor si care trebuiau sa fie deja adoptate, se afla inca in lucru la comisiile de specialitate. Jumatate sint recunoscute ca fiind restante, iar celorlalte li s-au stabilit noi termene de finalizare.

La comisiile de specialitate ale Camerei se afla in lucru 18 proiecte de lege. Dintre acestea, noua pot fi considerate drept restante, termenul de adoptare fiind depasit. Cele mai multe restante - patru - se regasesc in portofoliul Comisiei pentru industrii si servicii, conduse de deputatul PSD, Dan Ioan Popescu. Doua dintre proiectele restante vizeaza utilizarea in scopuri pasnice, respectiv in siguranta, a energiei nucleare.

"Siguranta feroviara" nu a mai prins plenul pe 21 decembrie

La Comisia pentru munca si protectie sociala se afla o viitoare lege ceruta cu insistenta de UE, cea referitoare la sistemul national de asistenta sociala. Proiectul trebuia adoptat pe 13 decembrie, dar cu siguranta il va prinde sfirsitul lunii februarie tot la comisie. Chiar daca a trecut de comisii, proiectul privind siguranta feroviara nu a mai prins ultima zi de lucru a Camerei, intrind astfel in categoria restantelor.

Mega-restante: drepturile de autor si statutul minoritatilor

Un alt proiect cerut expres de Uniunea Europeana si care trebuia sa fie adoptat inca din 30 noiembrie este cel referitor la drepturile de autor si drepturile conexe. Proiectul se afla in lucru la trei comisii si nu a depasit inca faza dezbaterilor generale. Printre proiectele reportate pentru luna februarie a anului viitor se afla si cel care a produs si va produce tensiuni pe scena politica, si anume statutul minoritatilor. Noul termen, 12 februarie, este, conform estimarilor, foarte greu de atins.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.