Desi votul pentru legea Statutului parlamentarilor a inregistrat doar trei abtineri, lucru care arata ca a fost votata fara retineri de parlamentarii PD si PNL, dupa doua zile, vazind reactia presei, cei doi copresedinti ai Aliantei s-au grabit sa-si spele maginea.Presedintele PD, Emil Boc, califica legea drept "o eroare politica". Mai mult, Boc spune ca va supune unei analize a Biroului Permanent modul in care au votat parlamentarii partidului pe care il conduce.

Liderul democrat sustine ca acestia nu aveau nici un fel de mandat politic din partea PD sau a Aliantei D.A. pentru ca legea Statutului parlamentarilor sa fie votata in forma actuala, desi aceasta se afla in dezbatere de mai mult timp. Nici celalalt lider al Aliantei D.A. nu s-a lasat mai prejos cu aprecierile, pe cit de populiste pe atit de tardive, in legatura cu votul care a adus multiple privilegii parlamentarilor.

"Senzatia mea este ca Mos Craciun a venit mai intii la Parlament anul asta, inainte de a veni oriunde in alta parte. Am sa-i cer presedintelui Traian Basescu sa retrimita legea spre discutare la Parlament si voi discuta cu parlamentarii membri ai Coalitiei sa reconsidere aceste prevederi pe care le au, ca sa folosesc o formula delicata, ca sa nu le denumesc privilegii", s-a grabit si presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, sa reclame purtarea subalternilor sai politici.

Legea care provocat uimitorul consens dintre putere si opozitie prevede ca senatorii si deputatii pot beneficia de pensii de serviciu in cuantum de 40%, 60% si 80% din venitul brut lunar al unui parlamentar, in functie de numarul de mandate detinut. De asemenea, se stipuleaza ca parlamentarii beneficiaza pe durata mandatului de transport intern gratuit pe liniile aeriene, fluviale si de cale ferata, la clasa I, precum si de autoturism pentru deplasari in circumscriptii. De asemenea, se arata ca senatorii si deputatii beneficiaza de medicamente gratuite, asistenta medicala si de concedii de boala. Alesii au mai decis ca au dreptul la pasaport diplomatic si, alaturi de ei, sotul, sotia si copiii aflati in intretinere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.