Adrian Nastase a explicat ieri cum vrea sa modifice organigrama serviciilor din cadrul Camerei Deputatilor, pentru a-si intari controlul asupra gestiunii Parlamentului, dupa cum il acuza secretarul Camerei, liberalul Gheorghiof.

Nastase doreste externalizarea serviciilor si administrarea lor de catre o Regie ce ar urma sa fie special infiintata. "Nu este normal ca parlamentarii din conducerile Camerei si Senatului sa fie luati la intrebari despre situatia masinilor senatorilor si deputatilor, a restaurantelor sau a piscinelor. Nu este normal ca Birourile Permanente sa se ocupe de problemele administrative. Birourile Permanente trebuie sa se ocupe doar de activitatea legislativa", a precizat Nastase.

Mihai Ungheanu, cel care gireaza interimar postul de secretar general al Camerei, ne-a explicat ca respectiva regie ar urma sa gestioneze tot ce tine de domeniul administrativ al Palatului Parlamentului. "Nu vor fi departamente separate pentru Camera si Senat. Lumina, apa si caldura, de exemplu, vin dintr-un singur loc, si nu este cazul sa existe servicii separate pentru cele doua Camere. Angajatii Camerei si Senatului vor deveni angajatii respectivei Regii", ne-a declarat Ungheanu.

Majoritarii nu agreeaza proiectul

Pentru ca acest proiect sa devina realitate, este necesar ca el sa fie aprobat in Birourile Permanente ale celor doua Camere. Se pare ca el nu va fi agreat de actuala majoritate. Deputatul PNL, Titu Gheorghiof, secretar al Camerei, ne-a declarat ieri ca pina in prezent "nu s-a discutat nimic cu noi in privinta externalizarii serviciilor".

"La Senat, secretar general este un reprezentant al PD. La inceputul sesiunii viitoare, PNL va desemna secretarul general al Camerei. In aceasta situatie, PSD pierde controlul asupra problemelor administrative si de aceea Adrian Nastase intentioneaza sa externalizeze serviciile, pentru a putea sa le controleze prin persoane agreate de el. Nu vom vota un astfel de proiect", a conchis Titu Gheorghiof.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.