In 2005 a fost greu pentru PSD. A castigat alegerile, dar n-a format Guvernul! A fost alungat de la Putere. Traian Basescu a jucat la cacealma. A apelat la stramosescul "ighen" si la o solutie pur imorala si a dat de toti peretii cu ursuletii. In Opozitie, departe de tata cea dulce a banului public, e greu. E greu, dar e si bine.

Opozitia intareste partidul, forjeaza caractere, caleste otelul. Ion Iliescu stie la ce ma refer. Timp de un an, la PSD s-au spalat in public rufe murdare. Apele tulburi inca se mai decanteaza. E momentul sa ne mai si amuzam putin, acum la sfarsit de an. Ceea ce veti citi in continuare e un montaj din cele mai inteligente spuse ale oamenilor PSD. Inteligenta e de stanga! Un fel de montaj literar-artistic. Citatele sunt autentice, montajul ne apartine. Astazi, primul episod.

Razbunarea haiducilor si schimbarea la fete!

Ion Iliescu: Dau cuvantul, la primul punct pe ordinea de zi, tovarasului... domnului Adrian Nastase.

Adrian Nastase: Este nevoie sa aducem la nivel doctrinar un suport pentru o reconfigurare a suportului nostru electoral, care nu mai poate ramane pentru mult timp majoritar rural, desi prin dependenta accentuata fata de statul asistential, avand varsta inaintata si informatie politica monocroma.

Mircea Geoana: Trebuie sa terminam odata cu fictiunea ca suntem un partid de 600.000 membri si sa avem curajul sa facem un inventar real a cati membri avem si ce inseamna asta in partid.

Adrian Nastase: Reforma inseamna o suma de schimbari.

Vasile Dancu: Chiar daca am face o reforma radicala, Ion Iliescu ar fi o eticheta de produs expirat.

Mircea Geoana: Va trebui sa punem cu totii umarul la reforma profunda a clasei politice romanesti din care si eu fac parte si pe care as numi-o o clasa politica de tip neofanariot.

Ion Iliescu: Avem si noi o boala in tara asta, iar aceasta este alternanta la putere.

Corina Cretu: PSD de-abia ar trece pragul electoral daca presedintele partidului ar ramane Adrian Nastase.

Adrian Nastase: Domnisoara Corina Cretu este usor confuza. Sub conducerea mea, PSD a obtinut 37 la suta, ceea ce este cu 32 de procente peste pragul electoral.

Victor Ponta: Oamenii asteapta niste schimbari de fond, dar asteapta si niste schimbari de oameni.

Daciana Sarbu: Tinerii vor un partid reformat. Din pacate, s-ar putea sa ajunga si ei seniori cand vor vedea finalizat acest proiect.

Nicolae Vacaroiu: Nimeni nu e batut in cuie, pe viata, pe o anumita functie, daca e sa fim corecti.

Ion Iliescu: Nu va lasati indemnati de niste preocupari care nu au nimic de-a face cu viata politica si cu consolidarea unui proces, pe care il sustinem cu totii, de a consolida democratia si regulile democratice.

Ioan Rus: Daca vom continua sa aducem in organizatii oameni care fac bani de pe urma politicii sau se ascund in partid de justitie sau PNA, atunci degeaba acceptam ideile de reforma.

Codrin Stefanescu: Grupul de la Cluj vrea sa rascoleasca tot rahatu' acum.

Adrian Nastase: A existat impresia ca, dupa alegerile din 2000, eu am devenit presedinte al partidului, luand cumva partidul in leasing de la Ion Iliescu, si ca era vorba de o conducere sub tutela, interimara. Chiar si Ion Iliescu a considerat ca mi-a dat o masina, la care eu am inlaturat o aripa si pe care acum i-o dau inapoi, cu o aripa noua.

Marian Vanghelie: Toti trebuie sa fim alesi, inseamna ca atunci suntem lideri autohtoni. Restul, din aceia care cineva pune o amprenta pe ei si vrea sa-i considere lideri, nu pot fi. Lideri umflati cu pompa nu mai exista.

Ion Iliescu: Personal, eu nu mai am nici un apetit de a mai candida. Eu am venit in partid numai ca sa ajut, cu experienta pe care o am. Nu am ambitii personale.

Mircea Geoana: Desi domnul Iliescu a spus ca nu are un mare apetit pentru a candida la sefia partidului, ma indoiesc ca n-are apetit, pare sa aiba un apetit foarte bine pus la punct.

Ion Iliescu: Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor.

Mircea Geoana: Ion Iliescu fie face un atac politic deliberat, fie a ajuns intr-o etapa a vietii sale biologice in care nu mai stie ce vorbeste.

Ion Iliescu: Activitatea si gena ma tin in forma.

Adrian Nastase: Sensibilitatile lui Iliescu si Geoana sunt un factor pentru unitatea partidului.

Ion Iliescu: Taranistii aratau mai mult respect pentru Coposu decat arata acum anumite persoane din partid pentru mine.

Vasile Dancu (despre Corneliu Coposu si Ion Ratiu): Au lasat in urma o dara de lumina care nu umfla conturile si nici nu se poate masura in bani. Lumina lasata de ei nu putea fi transformata in capital de partid, caci este o lumina pe care nu o pot vedea toti.

Ion Iliescu: Eu sunt un factor de innoire. Eu nu am facut parte din fosta conducere.

Corina Cretu: Daca Ion Iliescu nu va fi presedintele PSD, eu ma voi retrage din partid.

Ion Iliescu: Ma simt foarte bine. Am implinit 3 x 25 de ani. Sunt in forma.

Razvan Theodorescu: Aveti de trei ori 25 de ani, nu 75!

Adrian Nastase: Ar fi ilogic si anormal ca Ion Iliescu sa fie adjunctul meu in partid.

Antonie Iorgovan: Adrian Nastase are o problema. El trebuie sa se hotarasca. El nu a iesit inca din transfuzie. Ori vrea sa faca politica si sa fie lider si sa-l accepte inclusiv Antonie Iorgovan, ori se da dracu' la o parte si lasa culoarul la altii.

Adrian Nastase: Dl. Iorgovan e un fel de electron care a sarit de pe orbita.

Antonie Iorgovan: Un comentariu de genul "Iorgovan este un electron sarit de pe orbita" inseamna un pic a baga pumnul in gura.

Adrian Nastase: La Iorgovan, problema nu este cu gura.

Ion Iliescu: Avocatura este judecatorul dracului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.