Politica22 Decembrie 2005de Georgeta Filip

Lectura de un minut

In ultima zi de plen din aceasta sesiune parlamentara, senatorii au readus in centrul atentiei problema inundatiilor. Motiunea simpla "Guvernul face un cadou de Sarbatorile de iarna: containere si corturi in locul caselor pentru sinistrati" depusa de PSD si PRM a cazut, cu 71 de voturi "impotriva" si 43 "pentru". Dezbaterile nu au fost lipsite de tensiuni, reprezentantii puterii si cei ai opozitiei acuzandu-se reciproc de "ipocrizie", oportunism, minciuna. Toate aceste cuvinte au fost insa rostite alaturi de fraze generoase despre solidaritate si compasiune fata de sinistrati.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a acuzat puterea ca inca "bagatelizeaza" tragedia celor sapte valuri de inundatii din anul 2005. "Guvernul a gestionat criza prost, cu aroganta, ceea ce nu ne mira la un Executiv plin de milionari in dolari", a apreciat Vadim. Prezent la dezbateri, ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, a declarat ca textul cuprinde date nereale si reprezinta o incercare ieftina de a atrage capital politic pe seama oamenilor care au suferit de pe urma inundatiilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.