Un nou grup in PSD. Isi spun Contadora. Se vor un think-tank in partid. Sint cinci sefi de filiale, un fost consilier prezidential si doua vedete: Victor Ponta si Adrian Severin.

"Sintem pentru unitatea partidului. Adica fara gasti", ne-a explicat Marian Sirbu, unul dintre membrii fondatori ai grupului Contadora, din PSD. Cei care spun ca sint independentii din partid, care sint impotriva gastilor si grupurilor din PSD, care afirma ca nu sint nici cu Geoana, nici cu Nastase, nici cu Iliescu, ci sint oamenii partidului si-au format la rindul lor un grup. Grupul Contadora.

Intr-o zi, la bufetul Parlamentului

Si Geoana si Nastase au auzit de Contadora, dar nu s-au simtit ameninati. Miron Mitrea le stie numele pe de rost, iar unii dintre clujeni au fost invitati la inscriere, dar nu au dat curs ofertei. Grupul Contadora din PSD a luat fiinta la inceputul primaverii, la una dintre mesele bufetului Camerei Deputatilor. Ideea i-a venit lui Marian Sirbu, deputat si fost ministru in Cabinetul Nastase. Ceilalti trei fondatori sint Gabriel Oprea si Eugen Bejinariu, alti doi fosti ministri, si Ion Mocioalca, lider al filialei Caras-Severin.

La scurt timp, s-au lipit de grup Victor Ponta si Adrian Severin. Ultimul a recunoscut cu greu entitatea Contadora. "Nu e nimic formalizat. Discutam si noi", ne-a declarat Adrian Severin in graba. In timp, s-au inscris deputatul de Neamt Iulian Iancu, fost secretar de stat in guvernul Nastase, presedintele PSD Giurgiu Nicolae Badalau, fost prefect al judetului, si Octavian Stireanu, fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu. Ultimii au venit presedintii de organizatii Gavril Mirza (Suceava), Constantin Contac (Botosani) si Dumitru Buzatu (Vaslui). Cu exceptia lui Stireanu, toti sint fosti sustinatori ai lui Nastase. Toti incearca din rasputeri sa isi dezlipeasca eticheta de oameni ai fostului premier. Adrian Nastase sustine ca nu are nici o legatura cu Contadora.

Un grup de inspiratie sud-americana

Membrii grupului Contadora pot fi recunoscuti dupa insigna pe care o poarta la reverul sacoului. O insigna rotunda pe care e inscriptionata litera "C". "C" de la Contadora, desigur. Nu toti vor sa recunoasca. L-am intrebat pe Gabriel Oprea, presedintele PSD Ilfov, ce reprezinta insigna pe care o poarta. "C de la Constitutie", a raspuns el. Ideea cu insignele i-a venit generalului de brigada Gabriel Oprea, ne-a declarat unul dintre membrii grupului. Nu toti indraznesc sa se afiseze cu insignele in afara reuniunilor grupului.

Potrivit unui deputat PSD, aflat in trecere pe linga grupul Contadora, Bejinariu i-a mustrat, intr-o zi, in gluma, pe colegii sai: "Unde va sint, ma, insignele? Ce, va e rusine sa le purtati?". Numele "Contadora" este inspirat dupa grupul tarilor sud-americane din anii ’80, care militau pentru nealiniere, nici cu tarile superdezvoltate, nici cu cele in curs de dezvoltare.

Contadora are punct de lucru la Cocosatul

Cel mai des se reunesc la bufetul Camerei Deputatilor. Restaurantul "Cocosatul" din Baneasa este un alt loc frecventat de grupul de la Contadora. Din cind in cind merg si la Snagov, ne-a marturisit unul dintre membrii grupului. "Discutam, facem analize si simulam reactii politice la guvernare. Mai elaboram si proiecte de legi. Sintem un fel de think-tank", ne-a declarat sursa citata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.