Satui de "ipocrizia" si de indiferenta colegilor din coalitia de guvernamant, conservatorii au declarat ieri ca se gandesc la iesirea de la guvernare. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a cerut ieri colegilor de partid sa se gandeasca, daca este necesar, la o solutie pentru a iesi din acest cerc vicios, in care reprezentantii conservatori sunt tratati cu lipsa de respect. Suparat ca seful ANAF i-a "furat" ideea privind controlul averilor ilicite, presedintele PC nu a ratat ocazia pentru a-i califica drept ipocriti pe reprezentantii Aliantei D.A. si pentru a-l critica pe Traian Basescu.

Dupa ce si-au facut bilantul activitatii "extraordinare" din anul acesta, conservatorii lui Dan Voiculescu s-au gandit sa stranga putin cu usa Alianta, care nici pana acum nu i-a absolvit de imoralitate si sa ameninte cu iesirea de la guvernare. "Sunt onorat ca fac parte dintr-o echipa extrem de valoroasa", a declarat ieri, la sedinta Biroului Permanent al PC, deputatul Bogdan Ciuca.

Acesta insa a tinut sa faca si "analiza partii goale a paharului". "Nu e normal ca, aflandu-te la putere, proiecte legislative, depuse in parlament de un an, sa nu fie adoptate", a spus Ciuca referindu-se la proiectul privind scaderea TVA la produsele de baza si mai ales la proiectul "legii Voiculescu", cel care vizeaza controlul averilor ilicite. Invocand faptul ca imaginea si credibilitatea partidului au foarte mult de suferit de pe urma situatiei actuale din coalitie, deputatul conservator le-a cerut colegilor ca in Biroul Permanent din ianuarie, care precede cel de-al saselea congres al PC, sa faca o analiza echilibrata, "fara patimi".

"Voi cere gasirea unei eventuale solutii pentru iesirea din aceasta guvernare", a sustinut Ciuca. Chiar daca nu a afirmat concret ca se gandeste la iesirea din executiv, liderul PC, Dan Voiculescu, a lasat sa se inteleaga ca picatura care a umplut paharul a fost faptul ca seful ANAF, Sebastian Bodu, a propus sambata infiintarea unui departament care sa se ocupe de controlul averilor, cu toate ca PC depusese de sapte luni un proiect de lege pe aceasta tema in parlament.

"Vin dumnealor si spun ca au o initiativa. Ar trebui sa le fie rusine!", a declarat Voiculescu. Presedintele conservator nu a ratat nici aceasta ocazie pentru a-i numi ipocriti pe liderii politici care i-au dat peste nas de atatea ori. "Din pacate, esichierul politic este foarte ipocrit, nu au invatat inca ce inseamna politica", a adaugat Voiculescu. El a fost sustinut si de afirmatiile deputatului Nicolae Popa care l-a acuzat pe Bodu ca fura initiativa conservatorilor si care a mentionat ca partidul isi va mentine propunerea legislativa. In urma cu cateva saptamani, liderul PC anuntase ca, daca legea Voiculescu nu va fi aprobata in parlament, isi va da demisia din functia de senator.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.