Desi pe scena conferintei organizatiei de femei a PSD doua candidate si-au disputat functia de presedinte, batalia reala era in culise. Geoana si Nastase s-au infruntat inca o data pentru locul de cocos suprem al PSD.

Barbatii din PSD s-au implicat total in alegerile de simbata pentru presedintia organizatiei de femei. Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Doru Ioan Taracila, Ion Calin si inca alti citiva sefi de filiale din PSD s-au straduit din rasputeri sa faca o combinatie pentru Geoana: sa-i scoata candidata cistigatoare doar pentru a-i demonstra lui Adrian Nastase ca nu mai are nici o putere in partid.

In contra aranjamentului Geoana-Mitrea s-a pus Nastase, consilierul sau Dan Andronic si dorinta de functii a unora dintre femeile pesediste. Conventia secreta era ca organizatiile care l-au sprijinit pe Geoana la Congres sa voteze cu Ana Birchall. Totusi, unele dintre femeile care reprezentau filiale conduse de sustinatorii lui Geoana si-au facut propriile lor aranjamente. Mihaela Rozor (Cluj) si Emilia Milutinovici (Timis) nu si-au ascultat barbatii si au votat cu Rovana Plumb, in schimbul unor functii de vicepresedinte. Lupta dintre Ana Birchall si Rovana Plumb a fost strinsa. Rovana a cistigat presedintia organizatiei de femei cu 232 de voturi la 186.

"Domnule Nastase, va iubim"

Femeile PSD s-au inchinat admirativ mai degraba la Nastase decit la Geoana. Indraznete sau timide, admiratoarele presedintelui executiv se impingeau una pe alta sa-l salute. "Sarut miinile. Va multumesc", raspundea Nastase incintat de asalturi. Pe linga aranjamente a contat si concursul de pupaturi si poze cu femeile din PSD dintre Geoana si Nastase. Si ultimul s-a fotografiat cu mai multe grupuri de pesediste.

Daca ai televizor, esti mare

In pauza conferintei femeilor, atunci cind delegatele erau ocupate sa-si voteze preferata, Mircea Geoana si Adrian Nastase s-au grabit sa ajunga la meciul de handbal feminin Romania-Ungaria. Geoana i-a invitat pe jurnalisti sa vada meciul impreuna, promitind ca va gasi un birou cu televizor. Nastase a prins din zbor ideea si a lansat o invitatie si mai convingatoare: "Daca vreti, haideti la mine in birou ca e la mine televizor sa vedem acolo meciul". Geoana a preferat sa mai caute o vreme un birou cu televizor, dupa care a venit si el in biroul de presedinte al lui Nastase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.