Liberalii si democratii vor sarbatori duminica, printr-o manifestare sobra, un an de guvernare portocalie. In lipsa presedintelui, care nu a fost invitat, cei peste 800 de reprezentanti ai Aliantei D.A. au decis sa nu organizeze acest eveniment in cunoscutul stil basescian, cu baloane si fulare portocalii, ci sa asiste timp de doua ore la discursurile politice ale liderilor celor doua partide ale Aliantei.

La aniversarea unui an de guvernare PNL-PD, singurele semne distinctive ale Aliantei vor fi bannerele portocalii si mapele de aceeasi culoare din mainile participantilor. Reprezentantii liberali si democrati care vor participa la eveniment se vor putea "delecta" cu discursurile capilor lor, Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL, si Emil Boc, liderul PD. Acestia vor prezenta si realizarile, si nerealizarile primului an de guvernare portocalie, dar si evolutiile politice in care a fost implicata Alianta. In plus, cei doi sefi vor fi sustinuti de cate inca trei lideri din partea celor doua partide. Daca de la PNL posturile de "lideri cuvantatori" ar putea fi disputat intre ministrii Gheorghe Flutur, Bogdan Olteanu, Eugen Nicolaescu, Ludovic Orban sau Cristian Anghel, ca reprezentanti ai administratiei publice, la PD ecuatia este mai simpla.

Din partea democratilor ar putea lua cuvantul ministrii Vasile Blaga si primarul Capitalei, Adriean Videanu. Manifestarea, care va avea loc la Palatul Parlamentului, a fost programata de mai demult de cele doua partide, un motiv in plus al acestei reuniuni constituindu-l cosmetizarea neintelegerilor din ultima vreme dintre PNL si PD. Anuntul evenimentului a fost facut luni de liberalul Eugen Nicolaescu, care a precizat atunci ca la aniversare vor fi prezenti ministrii si secretarii de stat PNL si PD. In privinta participarii presedintelui Traian Basescu la manifestare, Nicolaescu a lasat sa se inteleaga ca seful statului nu are ce cauta printre invitati. "Nu am decis sa-l invitam. Am considerat ca este necesar sa discutam de guvernare si guvernarea inseamna guvern", a incheiat liberalul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.