Avocatul lui Traian Basescu in dosarul casei din Mihaileanu da de gol tentativa presedintelui de a legaliza cumpararea apartamentului din Stefan Mihaileanu nr. 2.

Dupa ce a incheiat un contract de vanzare-cumparare in baza Legii 112, care ii interzicea aceasta cumparare, Basescu a scris cu mana lui in toate declaratiile de avere ca detine locuinta in baza acestei legi. Dupa doi ani, in februarie 2005, cand izbucneste scandalul de presa, actualul presedinte incheie un act aditional cu AFI prin care sa legitimeze cumpararea pe Legea 10. Nici aceasta insa nu face corecta tranzactia imobiliara dintre Primaria Capitalei si primarul general de atunci.

Jurnalul National: Doamna Udrea, pana la urma cum a cumparat Traian Basescu locuinta din Mihaileanu, pe Legea 10 sau pe 112?

Elena Udrea: Categoric a cumparat in baza Legii 10/2001, art. 43 aliniatul 3.

Unde scrie asta?

In cererea pe care dumnealui a formulat-o catre AFI in care a solicitat cumpararea apartamentului si este mentionat in contractul de vanzare-cumparare unde se spune ca apartamentul se vinde in baza cererii facute de dl Basescu. In plus, la acest contract exista un act aditional care specifica exact ca vanzarea se face in temeiul art 43, aliniatul 3 din Legea 10/2001.

Cand a fost incheiat acest act aditional?

La o zi dupa ce Traian Basescu a ridicat actul de vanzare-cumparare (n.red. - 9 februarie 2005), pentru ca celelalte contracte de vanzare-cumparare pe care AFI le face in baza Legii 10 - sau marea lor majoritate - au specificat la final temeiul de drept, respectiv Legea 10. Si pentru ca dl Basescu a dorit ca acest lucru sa fie evidentiat in mod clar tocmai pentru a nu mai exista nici un fel de discutii a solicitat incheierea unui act aditional care sa explice exact temeiul de drept in baza caruia a cumparat. Nu exista altfel de formulare. Este o lipsa a legii. Din 2001 incoace AFI vinde imobile pe Legea 10 folosind aceste formulare, nu altele. Pentru ca nu are alte formulare, AFI specifica la finalul contractului ca temeiul de drept in baza caruia se incheie actul este articolul 43 aliniatul 3 din Legea 10.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.