Au trecut aproape noua luni de cand l-a invins pe Iliescu in lupta pentru presedintia PSD. Atunci, Mircea Geoana a castigat promitand reformarea si curatarea partidului.

Insa lunile au trecut una dupa alta, iar PSD a ramas cu baronii si cu cei acuzati de coruptie. Singurii sacrificati au fost niste pioni minori din scandalul Hayssam si Antonie Iorgovan, insa situatia ultimului a ramas "in coada de peste". Geoana se justifica pentru aceasta situatie intr-un interviu acordat Rompres, in care insista ca schimbarea "nu se face peste noapte". "Este un proces de durata, pentru ca vreau ca modernizarea sa fie de profunzime", explica liderul pesedistilor. "Suflul nou s-a simtit inca de la inceput si a produs cutremure serioase, fara ca acest lucru sa slabeasca partidul", sustine Geoana, fara a preciza care au fost aceste cutremure. In fapt, nu a existat nici un astfel de cutremur, singurul fiind infrangerea suferita, in aprilie, de eternul lider al pesedistilor.

Multi ar vrea sange

Geoana neaga faptul ca a sacrificat reforma de dragul unitatii partidului. "In fata opiniei publice reforma inseamna sa scapam de eticheta de corupti. Multi ar vrea sange. Multi ar vrea sa taiem niste capete. Dar eu nu vreau sa intru in jocul actualei puteri, sa fac circ doar pentru a satisface placerile sadice ale unora sau altora sau pentru a-mi crea propria imagine", explica presedintele PSD de ce nu a scapat inca de coruptii partidului. Reforma partidului inseamna mult mai mult decat taieri de capete, precizeaza el, desi a fost una dintre promisiunile lui la preluarea fraielor partidului si l-a luat ca aliat in aceasta lupta, dupa o impacare istorica, si pe Ion Iliescu.

In schimb, Geoana promite in continuare, cu precizarea ca el va decide momentul si armele confruntarii cu cei care strica imaginea PSD. "Facem reforma in ritmul pe care il alegem noi, nu in ritmul pe care ni-l dicteaza altii. Eu prefer sa imi aleg atent locul, momentul, armele si aliatii cu care dau bataliile decisive", declara seful social-democratilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.