Premierul Calin Popescu-Tariceanu a tras linie si a desemnat, ieri, prefectii in 36 de judete

Dupa ultima bomba lansata de presedintele Traian Basescu, Executivul a facut, ieri, pasii decisivi in incercarea de a demonstra ca nu exista un moment de criza la ora actuala in Romania. Astfel, desi presat de toate formatiunile politice aflate la guvernare, Tariceanu a reusit sa traga linie si sa numeasca prefectii, exceptie facand judetele Botosani, Braila, Calarasi, Mehedinti, Valcea si Vrancea, pentru care nu au fost numiti prefecti si dintre care PUR va avea posibilitatea sa opteze pentru cinci astfel de posturi. Mandatul celor care au obligatia de a pune in practica in teritoriu programul guvernamental debuteaza insa cu un avertisment din partea premierului.

Pozitiile lor depind, conform lui Tariceanu, de propriul randament, in cazul in care nu vor reusi sa isi indeplineasca atributiunile urmand sa fie demisi fara nici o ezitare.

Demisii in lant

S-a dorit ca noul Executiv sa se diferentieze prin stabilitate si coerenta, insa decizia de a numi ca prefect de Covasna un reprezentat al UDMR continua seria de controverse de pe scena politica romaneasca. Primele reactii au aparut chiar din randurile membrilor PNL-PD Covasna, care si-au anuntat demisiile. "Este inadmisibil ceea ce se intampla. Vom intreprinde orice actiune legala, admisa intr-un stat de drept, pentru a lupta pentru drepturile romanilor", a declarat liderul democrat Gheorghe Baciuc. Si presedintele liberal din Covasna este deranjat de dezinteresul "celor de la Bucuresti" si crede ca, daca se va continua pe aceeasi linie, in Covasna poate sa ramana unicul partid - cum a fost PCR - UDMR.

Liberalii si democratii, majoritari

In urma negocierilor dintre liderii partidelor aflate la guvernare, liberalii au reusit sa obtina 18 posturi de prefect (in judetele Alba, Arad, Bihor, Bacau, Buzau, Constanta, Galati, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea si Vaslui), PD a obtinut 14 judete (Arges, Brasov, Cluj, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu si Bucuresti), iar UDMR patru (in Bistrita-Nasaud, Covasna, Maramures si Caras-Severin).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.