Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Astalosz, a condamnat afirmatiile pe care fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, actualmente senator PSD, le-a facut la adresa homosexualilor.

Csaba Astalosz, care nu era in tara la ora cand a fost contactat de agentia Mediafax, a declarat ca nu stie daca CNCD a fost deja sesizat de vreo persoana sau institutie, dar ca este posibil sa se autosesizeze dupa sedinta de lunea viitoare.

Duminica, intr-un interviu acordat unui cotidian central, Iliescu a condamnat dur practicile homosexuale, atat din punct de vedere medical, fiziologic, cat si din punctul de vedere al bisericii, facand cateva referiri si la Biblie, desi, foarte multa vreme, s-a declarat liber-cugetator. Aceasta situatie a fost remarcata prompt si de catre seful CNCD: "Ma mira drumul extrem de scurt dintre liber-cugetatorul Ion Iliescu de acum vreun an si Ion Iliescu de-acum, care citeaza din Biblie. Ciudat! Sa se fi crestinat brusc domnul Iliescu, odata plecat de la Palatul Cotroceni?!", s-a intrebat Csaba Astalosz.

Iesirea senatorului PSD a fost taxata dur si de directorul executiv al asociatiei "Accept", Florin Buhuceanu. "Ii cerem domnului Iliescu sa nu-si exercite in public competenta sa teologica in materie de sexualitate, la fel de serioasa si solida precum convingerile sale , ale caror efecte le-a simtit o tara intreaga", a spus Buhuceanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.