Elena Udrea a recunoscut ieri pentru "Cotidianul" ca il va apara pe presedintele Traian Basescu in dosarul deschis de magistrati, in urma reclamatiei citorva parlamentarii PSD cu privire la achizitia locuintei din Bucuresti, strada Mihaileanu nr. 2. "Am depus, in numele presedintelui, la dosarul deschis de procurori ca urmare a plingerii penale a unor senatori PSD, cópii ale actelor care au stat la baza perfectarii achizitiei casei", ne-a declarat ieri Elena Udrea.

Totodata, avocata lui Traian Basescu ne-a precizat ca "am mai depus, la dosarul cauzei, Note prin care am exprimat punctul de vedere cu privire la faptele enumerate in denuntul penal". Elena Udrea ne-a explicat si faptul ca si-a reluat activitatea de avocat, de aproximativ o saptamina, in urma aprobarii Baroului, dupa ce s-a suspendat pe durata ocuparii functiei de consilier de stat-sef al Cancelariei Prezidentiale de la Palatul Cotroceni. Avocata presedintelui Romaniei ne-a spus ca are un contract de asistenta juridica pe care l-a incheiat cu Traian Basescu, in baza caruia a depus la dosar imputernicirea avocatiala.

In opinia sa, cercetarea penala prealalabila, desfasurata acum de procurori, "nu are cum sa depaseasca aceasta faza pentru ca la baza plingerii celor sase parlamentari PSD sta infractiunea de fals in declaratii si uz de fals or, nu exista nici o declaratie, in acest sens, a presedintelui". Elena Udrea a recunoscut ca, daca se va ajunge acolo, "voi pleda in fata instantei ca avocat al domnului presedinte".