Lupta politica este dura si nemiloasa. Chiar si atunci cind are loc intre doua femei. Rovana Plumb si Ana Birchall concureaza pentru postul de presedinte al organizatiei de femei din PSD. Alegerile se vor desfasura simbata si se anunta furtunoase din cauza rivalitatii dintre cele doua candidate. De la un timp, Rovana Plumb si Ana Birchall nu si-au mai vorbit. Apoi au ajuns sa nici nu se mai salute.

"Daca ma saluta, o salut. Dar nu ma saluta", a recunoscut una dintre ele alterarea relatiilor. Geoana a observat si el tensiunile si le-a rugat ca simbata, la Conferinta femeilor, "sa fie o organizare frumoasa".

Geoana sau Nastase?

Relatiile dintre Rovana Plumb si Ana Birchall au inceput sa se deterioreze atunci cind ultima a dat de inteles ca este interesata de functie. Functia pe care Rovana Plumb o exercita interimar de mai mult de un an. Adica de cind Adrian Nastase s-a debarasat de Hildegard Puwak, fost ministru al Integrarii si protagonista a unui scandal cu bani europeni. Rovana Plumb este cunoscuta ca fiind apropiata de Adrian Nastase. In guvernul condus de acesta a fost sefa Oficiului pentru Protectia Consumatorului. Acum este deputat si vicepresedinte PSD. De asemenea, este si sefa Departamentului de mediu al guvernului din umbra condus de Adrian Nastase.

Pe de alta parte, Ana Birchall a lucrat in MAE, in subordinea lui Geoana. Acesta a si adus-o in partid si a promovat-o ca secretar executiv pentru egalitatea de sanse.De aceea lupta dintre cele doua candidate este tradusa in interiorul PSD ca o reflexie a disputei dintre Geoana si Nastase.