In prag de Sarbatori, parlamentarii isi vor primi cadourile: fiecare ales va primi cate o masina nou-nouta. In locul vechilor Dacii SuperNova, senatorii si deputatii se vor plimba cu ultimul model produs de uzina de la Colibasi: Dacia Logan. Numai ca, desi parlamentarii isi cumpara masini aproape identice, pretul lor este diferit: deputatii platesc 7.100 euro pentru Logan, in timp ce senatorii platesc 8.742 euro.

Parlamentarii isi schimba masinile vechi de patru ani. Daciile SuperNova pe care le-au folosit pana au depasit suta de mii de kilometri vor fi "pensionate" si inlocuite cu ultimul model: Dacia Logan. Senatul si Camera Deputatilor au, insa, planuri diferite cu masinile vechi. Deputatii au cumparat Loganurile dand la schimb masinile vechi. Secretariatul General al Camerei Deputatilor a negociat sa predea firmei de la care ia Loganurile masinile vechi. Pretul negociat pentru fiecare SuperNova este de 1.200 euro, bani care se scad din pretul Loganului, care va fi achizitionat cu 7.100 de euro.

Senatorii, insa, raman cu masinile vechi si platesc mai mult pentru un Logan, care costa peste 8.000 de euro. Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, ne-a spus ca masinile vechi ale senatorilor raman in parcare si dupa ce vor veni Loganurile, existand un alt plan pentru ele. "Vor fi transferate cu titlu gratuit unor unitati bugetare: scoli, spitale, primarii", a explicat Vasiliu.

Acesta ne-a mai spus ca singurii care au ramas cu masinile vechi sunt membrii conducerii Senatului, care au automobile ce au trecut si de 200.000 de kilometri. De ce? Pentru ca nu a fost timp sa se organizeze licitatie si banii s-au dus inapoi la Ministerul de Finante, sustine secretarul general al Senatului. Poate la anul sa se rezolve si problema masinilor pentru Biroul Permanent al Senatului, spera Dan Vasiliu, care e decis sa rupa ceva bani din bugetul mic pentru 2006 ca sa le ia masini noi si sefilor din Senat. pana atunci, inainte de Sarbatori, in parcarea de la Palatul Parlamentului vor veni 485 de masini noi: 140 pentru Senat si restul pentru deputati.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.