In timp ce proaspatul suspendat din PNL, Cristian Boureanu, isi indeamna colegii la rebeliune, purtatorul de cuvint al liberalilor, Eugen Nicolaescu, ii ameninta cu sanctiuni pe cei care vor mai calca stramb. Boureanu a anuntat ieri ca va trimite o scrisoare colegilor sai liberali prin care ii indeama sa atraga atentia liderilor atunci cand acestia gresesc. "Va invit sa actionati ca si mine, pentru indreptarea partidului catre directia corecta, pentru iesirea din letargia pe care ti-o poate da gustul placut, dar si otravitor al puterii(...) Haideti sa le redam luciditatea celor care conduc in acest moment PNL si sa nu incetam sa le atragem atentia atunci cand gresesc, pentru ca o facem in beneficiul partidului", se arata in scrisoare.

Boureanu a mai spus ca nu are nimic personal cu liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, dar are obligatia de a spune ca nici unul dintre presedinti "nu are dreptul sa se joace cu viitorul partidului". Invocand scaderea in sondaje, Boureanu spune in scrisoarea adresata fostilor sai colegi ca este necesara o relansare a partidului la un an de la preluarea puterii, astfel incat PNL sa nu impartaseasca soarta PNTCD-ului. El a spus ca oameni credibili ai partidului sunt persecutati si tinuti la distanta din cauza "unor orgolii si ambitii bolnavicioase" si i-a nominalizat pe Mona Musca, Theodor Stolojan si Ionut Popescu. "Am spus, in repetate randuri, ca imi este rusine sa particip la sedinte ale BPC in care sunt facuti albie de porci oameni importanti, care au castigat alegerile impotriva PSD", a afirmat deputatul.

In pofida disensiunilor, Boureanu a anuntat ca nu va parasi partidul. Intrebat care sunt persoanele care au negociat cu PSD, el a spus ca presedintele PNL este in masura sa dea astfel de explicatii si a refuzat sa raspunda cand a fost intrebat daca "negociatorul" este Dinu Patriciu. In schimb, el a spus ca Tariceanu a stat doua zile cu stenogramele PSD pe masa si nu a luat nici o decizie in privinta lor, pana cand a hotarat el "de capul lui" sa le faca publice. Boureanu a mai precizat ca nu a existat nici o sedinta a partidului in care sa se fi pus problema unor negocieri subterane cu PSD, exceptia fiind sedinta dintre cele doua tururi de scrutin cand o propunere in acest sens a fost facuta de Dinu Patriciu si refuzata de restul membrilor PNL.

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca liderii liberali au decis la Delegatia Permanenta ca dezbaterile politice pot fi purtate doar in interiorul partidului, cei care ar urma sa incalce aceasta conventie riscand sa fie sanctionati.

"Anumiti membri au lansat campanii proprii de imagine, in dauna PNL, prin exprimarea publica a unor opinii prin care se aduce atingere imaginii si unitatii partidului", se arata intr-un document remis presei. Referitor la suspendarea din partid a deputatului Cristian Boureanu, Nicolaescu a spus ca la nivelul conducerii s-a discutat despre afirmatiile sale, dar refuzul sau de a face publice numele celor care au negociat cu PSD a fost considerat o incalcare a statutului.

Nu aceeasi pozitia a avut-o partidul cand s-a pus problema declaratiilor facute de Ludovic Orban si Puiu Hasotti care au tensionat relatiile cu partenerii de Alianta dar si cu presedintele Traian Basescu. "Conducerea PNL nu a considerat de cuviinta sa incrimineze declaratiile acestora ca fiind incalcari statutare", a spus Nicolaescu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.